Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Květnový IN! pod drobnohledem

5. 5. 2008 19:10
Rubrika: In! a Tarsicius

Zaujalo mě... 

 

 DAROVAT ŽIVOT PRO BOHA

5.dubna 1891 se v Santiagu de Chile narodila malá holčička. Laura. Laura Vicuňa. V osmi letech jí zemřel otec, musela proto s matkou i sestrou odejít do Anrgentiny, kde si její matka, Mercedes, našla práci na statku farmáře Manuela Mory. Ten však chtěl od Mercedes i milostný vztah.

Ve škole se Lauře dařilo výborně. Vynikala ve všem a mezi kamarádkami se stala vzorem. Všichnis i cenili její skromnosti, obětavosti a čistoty. Ke konfliktům se schylovalo vždy o prázdninách, kdy trávila Laura své volno doma. Manuelovo sebevědomí nezůstávalo při zemi. Nestačila mu Mercedes. Chtěl svést i Lauru, která ho stále odmítala, ačkoliv vyhrožoval, že jí přestane platit školné.

V této bouřlivé době přistoupila Laura k 1.světému přijímání a do svého deníku si poznamenala tato tři předsevzetí. 1. darovat svůj život Bohu, 2. raději zemřít, než zhřešit, 3. odčinit hříchy a urážky své rodiny. Na základě třetího předsevzetí potom, se svolením svého zpovědníka, nabídla svůj život za obrácení své matky. Tušila totiž, že žije už delší dobu nečestným životem...

Bůh její oběť přijal a v roce 1902 těžce onemocněla. Na statku, kam ji matka vzala, jí opět Mora sváděl. Když chtěla utéct, stloukl jí do krve. Ještě než si jí vzal Pán k sobě, byla zaopatřena svátostmi a řekla matce:"Umírám! Žádala jsem kdysi Ježíše, aby ses vrátila k Bohu a nabídla jsem mu za tebe svůj život. Nemělo by se mi před smrtí dostat radosti z tvého obrácení?" K Bohu odešla 22.ledna po matčině kajícím obrácení  k víře, ve 13 letech.

Oběť Laury tak není jen nějakou legendou, ale skutečností, která nám ukazuje, jak nezdolná a láskyplná může být duše i tak mladé dívky. K jejímu blahořečení došlo při návštěvě papeže Jana Pavla II. v rodišti sv.Dona Bosca v září roku 1988 na kopci blahoslavenství mladých v Asti.

 

MAGIE, ČARODĚJNICTVÍ, SPIRITISMUS...tohle fakt není hra!!!

Možná jsme s tímto světem přišli do styku ze zvědavosti nebo z touhy mít moc nad někým nebo nad něčím. Chceme se dozvědět něco ze záhrobí, zajímá nás naše budoucnost... Někdy se mylně domníváme, že to není nic proti víře. Církev věří jak v posmrtný život a existenci andělů, tak i v existenci padlých andělů (2 Petr 2,4 ; 1 Jan 3,8). Musíme si ale přiznat, že ďábel je tu od toho, aby škodil. A právě okultismus, spiritismus nebo magie jsou vstupní brány pro působení těchto sil. Pozor, vždyť Zlému můžeme "otevřít dveře" svého srdce i nevědomě! Mezi okultní praktiky se řadí věštení, dovolávání se satana, vyvolávání mrtvých, uchylování se o radu k horoskopům; k astrologii, nošení talismanů... Následky jsou postupné. Takový člověk se dostává do krize. Trpí psychickými problémy, má odpor k modlitbě, mění se mu charakter, začíná být na určitých věcech závislý,... prostě postupně opouští Boha.

!ALE! Když jsi s Bohem a žiješ ze svátostí, jsi chráněn. Ničeho se nemusíš bát. Vždyť smrtí a vzkříšením Krista je satan navždy poražen!

Když už ses otevřel Zlému, je potřeba se výslovně zříci těchto praktik, zbavit se všech předmětů s tím spojených, poprosit zkušeného kněze o modlitbu za rozvázání z tchto pout a vyznat svlj hřích ve svátosti smíření.

Nikdy nejsi sám. Vždy je s Tebou nekonečná Boží láska a Panna Maria, naše mocná přímluvkyně a pomocnice.

Zobrazeno 1142×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka