Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Na co se můžete těšit v červnovém Tarsiciovi?

6. 6. 2008 23:15

V novém čísle se mimo jiné dočtete hlavně o tom, jaké radosti a úskalí přináší fénomen dnešních hochů na řece - kanoistika. V  článku, který pro mnohé z vás může být dobrou inspirací na prázdniny se dočtete vše základní o kanoistice včetně výčtu způsobů jak si zvednout adrenalin na divoké řece ajaký kajak si vybrat.


Byly jste někdy v Lurdech? Někteří říkáte, že ano a druzí že ne. Pokud myslíte Lurdy ve Francii, tak v těch byl málokdo, ale v Moravské Lurdy smí navštívit každý a to nejen za účelem poutě. Stačí když navštívíte Císařskou jeskyni v Ostorvě u Macochy na Moravě, která se otvírá pro veřejnost jen jednou za rok za účelem konání pouti věřících a děkanátního setkání ministrantů! Více informací se dočtete v článku otce Jiřího Kani .

Poprvé po roce  se můžeme opět dočíst o tom, jak to chodí v semináři! Ale co to? Namísto úhledné budovy olomouckého semináře odkud nám až do loňska psávali bohoslovci Jan Janšta a Jirka Zámečník nás vítá v nadpise Nepomucenum - česká kolej pro naše bohoslovce, kteří studují v ŘÍmě na Lateránské univerzitě. A to, že se jedná o kolej velmi prestižní nám příblíží právě Jirka, který po mnoha těžkostech spojených s přesunem z Olomouce do "věčného města" a naučením jazyka studuje s několika našemi bohoslovci a kněžími na potgraduálním studiu v tomto významném školním ústavu.

O tom, že příklady k následování nemusí být jen v dávno zemřelých světcích a významných osoboách svědčí článek Svatost nejvyšším cílem pojednávající o životě a evagelizaci Rebeccy St.Jame, známé austalské zpěvačky, která předává skrze své křesťanské písně poselství celému světu.

V čísle se dále dozvíte  "Proč jít k biřmování?" a co nám přináší svátost manželství.

Pokud jsi Tarsicia ještě nikdy nečetl tak ti jej vřele doporučuji a pokud si jej chceš objednat či přečíst starší čísla, tak se ti hodí tyto kontakty:

Redakce časopisu Tarsicius
Horní náměstí 12
466 01 Jablonec nad Nisou
tel.:      + 420 775 598 604
e-mail:[email protected]
web:www.tarsicius.cz

 

Zobrazeno 1551×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka