Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Tarsicius - září 2008

3. 9. 2008 19:40
Rubrika: In! a Tarsicius | Štítky: Časopis , media , tarsicius , září , 2008

Dva stálí přispěvatelé Tarsicia vstoupili do stavu kněžského. Vojtěch Janšta a Pavel Šupol jsou první dva novokněží, kteří někdy s Tarsiciem vůbec spolupracovali. Ať jim Bůh dá hojnost svých milostí a požehnání v jejich nastávající kněžské lsužbě.

V novém čísle se například v novém rozhovoru dozvíte, jaký kříž obnáší práce pilota a záchranného týmu vrtulníku a jak důsledně funguje celý systém zdravotní záchrany. Na evropských cestách tentokrát navštívíme Řecko, zemi odkud k nám přišli věrozvěstové Cyril a Metoděj a která skrývá hluboké umělecké dědictví, sahající až do dob prvních velkých filozofů Aristotela, Platóna a Sokrata.

O tom, proč zrovna v „naší hymně“ zaznívá Pane smiluj se vysvětluje otec Marek Miškovský a odkazuje tím na sv.Václava. Poslední svátostí, která bude podrobně objasněna bude Svátost smíření a Svátost pomazání nemocných.

Jak je to vlastně s metálem? Je škodlivý pro člověka a nebo může nést nějaké prvky vedoucí do temnot? Na to odpovídá v dotazech otec Poláček.

V čísle najdete opět další fotoseriál, slovo otce biskupa Vojtěcha Cikrleho, soutěž Král kvízů, stránku pro ministranty a novou serii kresleného seriálu Zakázaná zóna.

Pokud jsi Tarsicia ještě nikdy nečetl tak ti jej vřele doporučuji a pokud si jej chceš objednat či přečíst starší čísla, tak se ti hodí tyto kontakty:

Redakce časopisu Tarsicius
Horní náměstí 12
466 01 Jablonec nad Nisou
tel.:      + 420 775 598 604
e-mail:[email protected]
web:www.tarsicius.cz

 

 

Zobrazeno 1631×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka