Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Zářijový IN! pod drobnohledem

21. 9. 2008 18:45
Rubrika: In! a Tarsicius

Zaujalo mě...

 

" V POSTELI"

Na TV NOE běží od září pořad pro holky s názvem "V posteli". Pro právě "V posteli"? Určitě mi dáte za pravdu, že v posteli se dá nejlíp kecat, probrat všechno podstatný a vyřešit různý dilemata :D. Pořad se vysílá jednou za 14 dní ve středu. Uvádí ho dvě mladé holky - Lucka a Magda. Témata jsou opravdu pestrá, takže si určitě vybere každý -  videoklipy, rozhovory, poradny odborníků, vlasová kosmetika, deskové hry a vyrábění...V rozhovoru s Luckou a Magdou si můžem přečíst, jak se vůbec k moderování dostaly, jak se připravují a kdo je jejich moderátorský vzor :). Takže se pohodlně usaďte, nalaďte TV NOE  jednou za 14 dní ve středu, před 18. hodinou a užívejte! :)

 

 

GEN ROSSO V ČR

Hudební a taneční skupina Gen Rosso vznikla v polovině šedesátých let. Od té doby v ní působilo na 200 členů z nejrůznějších koutů světa. Z této multikulturní rozmanitosti soubor těží jak hudební, tak textové inspirace. Jejich písně i samotný život Ukazuje, že multikulturní společenství může být obohacením - pokud dokážeme přijmout odlišnost toho druhého.

Skupinu dnes tvoří 18 členů z 10 národností: Brazílie, Kongo, Keňa, Tanzanie, Argentina, Španělsko, Itálie, Švýcarsko, Filipíny a Polsko. Jejich hudební styl se proměňuje nejen podle etnického složení, ale také v kontextu doby. Celkem mají na kontě 54 alb, 325 publikovaných písní, 1500 koncertů a 44 navštívených zemí.

Vedeni svým křesťanským přesvědčením o možnosti svobodné a hluboké komunikace mezi lidmi z nejrůznějších kultur, vystupují Gen Rosso po celém světě a spolupodílejí se na mnoha projektech se sociálním nebo humanitárním zaměřením. Do České republiky skupina přijela v rámci projektu prevence šikany mezi školní mládeží Silní bez násilí (viz. www.silnibeznasili.cz) Navštívili Prahu a Brno. V Brně se spojili se ZŠ Gajdošova a po dvoudenní práci společně předvedli muzikál Streetlight. Helčin článek popisuje to, jaká byla spolupráce mezi Gen Rosso a žáky... jak je dokázali motivovat a povzbuzovat...nekladli rozdíly...nikdo nebyl hvězda a nikdo nebyl trdlo...

//www.youtube.com/watch?v=Va-h0N1Y8F8&feature=related

Zobrazeno 1204×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka