Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Televize na neděli

9. 10. 2008 13:41
Rubrika: Televize | Štítky: z jedné vlny

  V neděli se na ČT 2 vysílají dva nové křesťanské pořady, které určitě stojí za shlédnutí ;-) Prvním je Exit 316 - Mise, druhým nový cyklus ČT Základy.

 Exit 316 - Mise se vysílá v neděli, 12.10. 2008, v 8.30 hodin, na ČT 2. Název dílu je: Skrývaná identita. Jádro a slupka? Jací skutečně jsme a co je jenom zdání?  

 A o čem bude? Kryštofovi učarovalo krásné auto. Jakoby se na chvíli proměnil v člověka s duší motoristického fanouška. Na jedné straně si užívá dojmu, který pomocí auta vyvolává, na druhé straně ale narazí i na problém, na technickou závadu. Pozemské věci, byť sebekrásnější, jsou pomíjivé. Není rozumné je přeceňovat.

  Vnější vzhled sice může sloužit jako nástroj vyjádření něčeho důležitějšího; v životním příběhu tohoto dílu se stává vyjádřením lidské svobody. Ani v tomto případě nemůže však nahradit to podstatnější: mezilidské vztahy. A ty je třeba budovat na co nejtrvalejších základech.

  Režii měl pod palcem: L. Hlavsa

 

 Druhý pořad Základy se vysílá v neděli 12.10. 2008, ve 14.30 hodin,  opět na ČT 2. Jeho díl nase název Pokušení.

  Jedná se o meditaci nad základními milníky lidského života ve světle biblických principů.

  Cyklus představuje několik zamyšlení nad klíčovými okamžiky lidského života. Každý díl je tvořen mozaikou složenou z výpovědi odborníka, z názorů veřejnosti a z konkrétní zkušenosti jednoho lidského života. Závěr pak patří některé z křesťanských osobností, která k tomu, co zaznělo, připojí odkaz na biblické normy.

  Ústředním bodem pátého dílu je konflikt sklonu a chtění, touhy a rozumu. Až příliš často se ho nedaří zvládat; důkazem toho jsou plné ordinace i soudní síně. Spolu s autory pořadu můžete uvažovat o důvodech škodlivosti různých pokušení, o lidském sobectví a bezohlednosti, o motivaci duše, která bere v úvahu jen sama sebe.

  Režíroval M. Benc

ZDROJ: Tiskové středisko ČBK

Zobrazeno 1784×

Komentáře

Hever

Ha, to druhe zacina za dve minuty. Tak to teda zapnu ten pristroj :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka