Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Světlo 50/2008

14. 12. 2008 22:03
Rubrika: Další

Nové číslo Světla přináší zprávu o vysvěcení Mons.Jana Baxanta litoměřickým biskupem. Končí se zde také povídání o papeži Piu XII.(vlastním jménem Eugeno Pacelli) a o vývoji jeho úcty po jeho smrti.


Nejúspěšnějším řádem je jak známo řeholní společnsot misionářek blíženské lásky a podle Mezinárodní organizace pro lidská práva trpí 200 miliónu křesťanů pronásledování pro svou víru.

V dalším díle čtení z knihy Conhity Armidy Pán Ježíš o svých kněžích se připomíná povinnost kněze jako hlasatele milosrdenství.

Bernhard Speringer ve svém článku názorně ukazuje, jak se stát svatým. Já jsem osobně zvědav, kolik mladých signálníku po přečtění svého článku strhne k tomu, aby byli doopravdy svatí :-)

V čísle nechybí pravidelné rubriky Editorial,Liturgická čtení, Brevíář pro laiky , program TV NOE a zamyšlení nad liturgickými texty dnešní neděle od otce Amadea.

 

Světlo je týdeníkem Matice Cyrilometodějské, které vychází nepřetržitě od roku 1992. Jeho účelem je především zprostředkování zpráv a teologických článků ze zahraničních zdrojů a podpora tradiční liturgie. Nechybí často také ohlédnutí za církevním vývojem u nás a dopis otce arcibikupa Jana Graubnera a dopisy otce Jana M.Antonína Stajnera.

Archiv čísel je k nalezení na http://svetlo.farnost.com

 

 

Zobrazeno 2028×

Komentáře

Anicka

Světlo je opravdu moc dobrý časopis, čtu ho skoro pravidelně, kupuji si ho u nás v kostele nebo v karmelitánském knihkupectví, někdy si přečtu i něco na internetu. Je to opravdové Světlo, člověk se dozví i hodně věcí ze života církve nejen v ČR. A to je dobře, mít přehled se vždycky hodí. Podobně se mi líbí i časopis s trošku zvláštním názvem MILUJTE SE, ten je taky k dispozici na internetu. Je spíše praktičtěji a společenštěji zaměřený. V posledním čísle 7 je pěkný článek o vztahu před manželstvím. Líbí se mi, že oba časopisy se snaží nazývat věci pravými jmény a nebojí se šířit evangelium a život podle něho citlivě a s láskou, ale vhod či nevhod, bez ohledu na to, co si o tom budou myslet ostatní lidi kolem, včetně čtenářů.

Daniel Zouhar

Tak samozřejmě. Milujte se je navíc svým zaměřením určen víc pro dospívající mldež, přičemž zatím víc jak 20% celého čísla jsou stále tatéž témata nebo články, které se ve Světle během předchozích tří let(co ho odebírám) také objevili. Je to dáno tím, že Otec Vlček, který překládá všechny články pro Světlo využívá vedle kathnetu, Vision 2000 a jiných médií také polské Milujce se! Tedy původní vydání časopisu jehož remake vydává A.M.I.M.S s obláty a Res claritatis.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka