Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Lednový IN! pod drobnohledem

10. 1. 2009 11:36
Rubrika: In! a Tarsicius

Zaujalo mě...

 

ŠPERKY PRO NAŠI DUŠI

Všude se mluví o tom, jak být krásný, inteligentní a úspěšný, ale už jen málokdo napoví, jak si „udržovat“  duši J. Dneska se zaměříme na pokoru a štědrost.  Podíváme se na ně ze tří hledisek. Nejdřív z pohledu P.Marie,  pak jedno svědectví a nakonec  se koukneme na opaky  těchto ctností.

Pokora

1.       Jak to bylo s Marií? Přijala Boží vůli, i když měla třeba úplně jiné plány! To je úplnej vzor v pokoře, ne? J

2.       Danča hraje na varhany a tak jí jednou pan farář poprosil, aby doprovodila mši svatou. Byla nadšená a chtěla všem ukázat, že to fakt umí. Pak ji ostatní zastavovali a chválili. Nejdřív si to užívala a byla nadšená, ale pak si uvědomila, že na prvním místě není Bůh. Příští týden hrála pro Něj a bylo to lepší J.

3.       Opakem pokory je pýcha. Určitě znáš rčení, že „je pyšný jako páv“. Pýcha je plná sebe, chce se líbit a cítí se být naprosto výjimečná a nejlepší.

Štědrost

1.       Hodně holek se těší, až bude mít děti. Maria řekla „Ano“ a měla Ježíše. Jediné dítě. Boha. Maria s Ním prožívala všechno… až na kříži jí Ježíš svěřil Jana s ním nás všechny. A proto je i ona naše nebeská Mamka J.

2.       Františka měla jet se školou do Anglie. Jiná zem, skvělí lidé…moc se těšila. Poté se ale vybíraly peníze na děti z Indonésie, které po povodních zůstaly bez domova. Františka neváhala a všechno, co poctivě našetřila, dala do sbírky. Ve škole z ní měli cvoka, ale ona si pořád stojí za svým. Docela síla, ne? J

3.       Opak štědrosti je lakomství. Lakomec shromažďuje; chce mít co nejvíc, ale jednou, když se něco přihodí, přijde o všechno.  Evangelium nám ale jasně říká: „Dejte a bude vám dáno!“ Proto buďme velkorysí a Bůh nás určitě odmění ;).

 

 

STRAŠÁK TRÉMA

Malá tréma není tolik ke škodě. Je to v podstatě signál, že Ti na dané věci záleží. Ale co už je přehnané?

Tipy:

1.       Zkus si např.: referát přeříkat předtím někde v klidu. Vezmi s sebou kámošku, sourozence, mamku a daný text jim vylož.

2.       Před hodinou se bav s ostatními, povídejte vtipy…  Pokud jsi sama, dýchej zhluboka nebo si představuj, jak by Tě obtloustlý ředitel oživoval J.

3.       My ale máme pomoc jinde. Nikdy nezapomínej na modlitbu. Ta totiž dělá divy ;). Bůh Tě nikdy nenechá ve štychu, ale vždycky přijde a podepře Tě ;).

4.       Ale buď v klidu, protože „přeřek“  nebo překlep jsou normální a stávají se každému.  Takže když se přeřekneš, neutíkej hned za třídy ;).

Zobrazeno 1247×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka