Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Vatikán založil vlastní zpravodajský kanál na Youtube.com

23. 1. 2009 19:30
Rubrika: Televize | Štítky: home , jazyky , tv , vatican , videa , zpravodajství
S potřebou reagovat na výzvy doby, Vatiká n založi vlastní zpravodajský kanál na světoznámém streamovém portálu www.youtube.com. Svatý stolec, který je zde prezentován především provšechny lidi nejen z katolických kruhů má sloužit k podání nezkreslených a spolehlivých informací z církevního světa. O tom a dalších vizích tohoto projektu mluvil dnes na tiskové konferenci mluvčí Vatikánu Federico Lombardi.
Kanál http://it.youtube.com/vatican je zatím přístupný ve čtyřech světových jazycích - angličtině, španělštině, němčině a italštině. Již nyníse na něm nacházejí první videa z dění Vatikánu a činnosti svatého otce Benedikta XVI.
Uživatelé, kteří shlédnou program mohou navíc k danému videu přiložit svůj komentář, který se však nezorazí ostatním uživatelům jak tomu pravidelně bývá, ale je adresován přímo Vatikánské Centrální televizi, která tento kanál připravuje.
"Jsme na počátku dlouhé cesty," konstatoval Lombardi a oznámil, že brzy se objeví delší videozáznamy a program bude rozšířen o další jazyky. 
 
s  využitím zdroje ČTK
 

 
 
Zobrazeno 1358×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka