Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Únorový IN! pod drobnohledem

7. 2. 2009 12:40
Rubrika: In! a Tarsicius
DEN ZAMILOVANÝCH

Ne všichni považují za den lásky  14.února… někteří přikládají větší význam datu 2. února, kdy si připomínají své zasvěcení Bohu.

Paulínka   sestra on-line

Určitě jste slyšeli o Dcerách sv.Pavla, které šíří Boží slovo prostřednictvím médií (převážně knížek).  S.Aničce se vždycky líbily dlouhé černé hábity a závoje komplikovaných střihů. Dýchaly na ni atmosférou starých klášterů, o kterých ráda četla. Posléze přišla na to, že řeholní život je hlavně o tom, koho má ráda J. Ráda jezdí na kole, čte, fotografuje… a to všechno našla u Paulínek J.

 Salesián – s mladými ruku v ruce

P.Martina napadlo už jako malého kluka, že bude knězem. Jeho touha ho nikdy neopustila a když poznal Dona Boska, nebylo co řešit J. Deset let se setkával s mladými v Brně a teď už se 2 roky stará o mladé v Českých Budějovicích. Jako správný Salík jezdí na tábory, pomáhá ve farnosti a v oratoři je doma J.

 Fokolarinka- žena použitelná kdekoli J

Dóri poznala Hnutí  v rodině a oslovila jí radikalita žití evangelia. Když se jako 12-letá odstěhovala s rodiči do Sovětského svazu, poznala, že evangelium není jen pár vět v Bibli, ale že se dá opravdu žít. Poznala, že když ho žije, přichází do světa Boží láska, která zapaluje J. Teď je rok v Praze se třemi dalšími fokolarinkami – všechny chodí normálně do práce a řídí se „Kde jsou dva nebo tři ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich.“

  BIŘMOVÁNÍ JAKO VÝBAVA DO ŽIVOTA

(na biřmo se teď aktuálně připravuju, tak proto mě tenhle článek oslovil J)

Tuto svátost, která bývá označována jako svátost křesťanské dospělosti, můžeme přirovnat k výbavě sportovce.  Úspěšný sportovec musí trénovat. Co je duchovním tréninkem? Určitě četba Písma, modlitba, sebezápor, přijímání svátostí,…  Ale můžeme se setkat i s lidmi, kteří výbavu mají, ale nenaučili se ji používat… L

Při volbě kmotra si volíme toho, kdo nám bude pomáhat na cestě víry. Obecně by to měl být člověk, kterému je víc než 16 let, musí být biřmovaný katolík a má žít životem víry. Doporučuje se oslovit toho, kdo byl kmotrem při křtu, ale není to nutné. Neboj se být náročný. Od toho kmotr kmotrem J. Měl by to být člověk, který Tě zná a který Ti může ve víře pomáhat. Když to všechno zkonzultuješ s knězem, který Tě připravuje, neprohloupíš ;).

Co patron? J Biblicky to znamenalo změnu člověka, kterou způsobil Bůh. Teď je to ale praktičtější: patrona, kterého si vybereme, prosíme, aby se za nás přimlouval…a tím se stává naším kamarádem, průvodcem v životě. Většinou jde o někoho, kdo je nám sympatický svým životem J.

Zobrazeno 1087×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka