Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Tipy Radia Proglas Radia Proglas v týdnu 11. - 17. 1. 2010

10. 1. 2010 21:50


Bohoslužby

V úterý 12. 1. v 18.00 hodin mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 14. 1. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 15. 1. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 17. 1. v 9.00 hodin z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami.

Další program

Říká se, že rodiče si člověk nevybere, a tak se někdy musíme léta vyrovnávat s tím, co jsme zažili v prvních letech svého života. O svůj příběh se s námi podělí Jaroslav Švarz, který se už jako dítě musel vypořádat s vraždou. Poslouchejte relaci TWR, Stopy - Svědectví o Božím jednání, v pondělí 11. 1. od 9.15 hodin.

„Start a cíl“ - takový podtitul nese další zamyšlení Lídy Hojkové. Tichá pošta z produkce TWR je součástí našeho programu v úterý 12. 1. v obvyklých 9.15 hodin.

V úterý 12. 1. od 9.30 hodin vás pozveme k poslechu mimořádného Magazínu Kafemlýnku. Můžete se zapojit se do připravených soutěží nebo se nechat inspirovat dobrými nápady.

Barvínek, který  vysíláme v úterý 12. 1. v 16.30 hodin, nese název „Školáci pomáhají a varují“. Žáci Cyrilometodějské církevní školy sami vymysleli, nacvičili a předvedli komponovaný pořad, jenž varuje před nebezpečím spojeným s užíváním drog a jiných návykových látek. Pohovoříme s mladými tvůrci tohoto pořadu i s jejich učiteli, abychom se od nich dozvěděli, proč se danému tématu věnují.

Magdazín naladíte ve středu 13. 1. v 9.30 hodin. Hosty pořadu budou Mgr. Karel Kosina, ředitel oblastní Charity Brno, a Mgr. Jana Kopecká. Zhodnotí činnost Charity v uplynulém roce a seznámí nás s plány této organizace do budoucna.

Manželství je jako víno. Čím starší, tím lepší - aneb vzpomínky pana Františka Vavrušky. To je název relace Křesťan a svět, jejíž reprízu uvedeme ve  čtvrtek 14. 1. od 22.30 hodin. Pan František Vavruška, čtyřiaosmdesátiletý důchodce, vzpomíná na své rodiče, kteří ho vedli k víře v Boha. Hovoří o své profesi učitele a svých žácích, kterým přednášel sexuální výchovu. S láskou mluví také o své manželce, s níž oslavil zlaté výročí svatby. Svou věrnost ji prokázal i v její nemoci, kdy o ni doma pečoval. Společně se těšili na oslavu svatby diamantové, ale ta už jim dopřána nebyla. Pan Vavruška dosvědčuje, že čím je manželství starší tím je lepší, pokud se umí žít...

Hovoříme-li o moudrosti, musíme se obrátit do oblasti duchovní. Nemůžeme si ji sami přikázat, vytvořit, vypěstovat. Není v nás a z nás, ale přichází nám naproti. O moudrosti uvažuje redaktor TWR, Miroslav Kubíček v pátečním Rýmování o životě, a to 15. 1. v 9.15 hodin.

V pátek 15. 1. v 16.00 hodin zachytíte Všimli jsme si. Koncem prosince se v Madridu uskutečnilo setkání křesťanských rodin z celého světa,  které mělo za cíl upozornit na nutnost chránit rodinu a poukázat na nezastupitelné hodnoty, které tato základní buňka společnosti přináší. O své svědectví se rozdělí přímí účastníci mezinárodního setkání.

Knihovnička Proglasu je na programu v neděli 17. 1. ve 13.20 hodin. Z nových knih nakladatelství Paulínky vybírá Marie Blažková.

Také v neděli 17. 1., v obvyklém čase od 17.00 hodin, nabídneme pořad Křesťan a svět. Tentokrát se jmenuje „Když se dcera vdává podruhé“. Uslyšíte svědectví manželů Jarmily a Witolda Ivánkových o tom, jak podpírali svoji ovdovělou dceru v jejím nelehkém životním období.

Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas, kde si můžete Radio i poslechnout on-line.

Zobrazeno 1803×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka