Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Radio Proglas: Reverend David Basta o Jádru křesťanské víry a další programové t

28. 2. 2010 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 1. 3. do 7. 3. 2010

 


 

(Vysílání  Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.)

Čtvrteční relace TWR, Slova naděje, přinese první z cyklu úvah reverenda Davida Basta o Jádru křesťanské víry. Její název zní „Oslava evangelia“. Poslouchejte 4. 3. v 9.15 hodin.

Někdy se stane, že nám životní okolnosti neustále přitěžují. Ale máme na výběr - buď zůstaneme pod tlakem toho, co se kdysi stalo a co jsme nemohli ovlivnit, anebo budeme hledat cestu, jak z toho ven. O té svojí pohovoří v pořadu TWR Stopy - svědectví o Božím jednání Michal Havlík ze severních Čech. Zveme k poslechu v pondělí 1. 3. v 9.15 hodin.

Právnická  poradna P. Libora Botka bude k dispozici v Noční lince v pondělí 1. 3. od 22.30 hodin.

„O vědě a mateřství“, to je námět Kafemlýnku, který naladíte v úterý 2.3. od 9.30 hodin. O mateřství, o molekulární biologii a také o tom, jak lze obě zdánlivě nespojitelné oblasti sloučit dohromady promluví Mgr. Jana Krejčí, Ph.D. z Biofyzikálního ústavu Akademie věd.

Poruchy příjmu potravy se stále množí a trápí nejen dospívající dívky. Právě na toto téma se zaměří pořad Magdazín ve středu 3. 3. v 9.30 hodin. Na dotazy posluchačů bude odpovídat Jana Sladká Ševčíková - vedoucí občanského sdružení Anabell.

Poklady Strahovské knihovny (2. díl). Knihovna pražského Strahovského kláštera skrývá mnohá tajemství. Ta poodhaluje dvoudílný pořad z regionálního studia Kristián. Již druhou část nabídneme ve čtvrtek 4. 3. ve 22.00 hodin.

Manželé  Jaroslav a Helena Tesařovi se nejen nenechali vlastními problémy vyčerpat, ale sami nabídli pomoc vyčerpaným. Svůj příběh vám sdělí v pořadu Křesťan a svět, jehož reprízu uvádíme ve čtvrtek 4. 3. ve 22.30 hodin.

O naději a hlavně pak o tom, jak nezbytná je k životu přemýšlí  Miroslav Kubíček v Rýmování o životě. Pořad TWR vysíláme v pátek 5. 3. v 9.15 hodin.

Zpověď kazatele Jakuba Limra zachytíte Na sobotní frekvenci Prog lasu z redakce TWR, a to v sobotu 6. 3. od 8.00 hodin.

Jiří Voskovec a Jan Werich: Korespondence I. V Knihovničce Proglasu, kterou naladíte v neděli 7. 3. ve 13.20 hodin přiblížíme první díl zamýšleného třísvazkového vydání dopisů slavné dvojice z let 1945 – 1962.

„Na lidech hledám nejdřív to dobré“, říká host nedělního pořadu Křesťan a svět, religionista a historik Vit Machálek. Jeho svědectví uslyšíte 7. 3. v  17.00 hodin.

V úterý  2. 3. v 18.00 hodin mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 4. 3. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 5. 3. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 7. 3. v 9.00 hodin mši svatou z kostela sv. Jakuba Staršího v Kostelci na Hané.

 

 

Zobrazeno 1925×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka