Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 8. do 14. 2. 2010

7. 2. 2010 0:00

bohoslužby

V úterý 9. 2. v 18.00 hodin mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 11. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 12. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 14. 2. v 9.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně.

z programu

Dějiny české františkánské provincie přiblíží v další části cyklu Dotýkání světla P. Regalát Beneš. V pondělí 8. 2. od 22.00 hodin pohovoří o přípravě beatifikace čtrnácti mučedníků.

Mým koníčkem je má práce - to je téma, kterému se bude věnovat Ivana Horáková v rámci úterního Kafemlýnku. Poslouchejte 9. 2. v 9.30 hodin.

Těsně před olympijskými hrami ve Vancouveru nabídneme rozhovor s panem Jiřím Schöpe ze Svratky, významnou postavou českého rychlobruslení. Jeho rukama prošla i naše největší olympijská naděje, rychlobruslařka Martina Sáblíková. Více se dozvíte v Barvínku, a to v úterý 9. 2. od 16.00 hodin.

Herečka Martina Pavlíková a sekretář pro pastoraci Arcibiskupství olomouckého, Luboš Nágl, informují o loňském 2. ročníku Pěší pouti za umělecká povolání. Zmíní také olomoucký projekt propojující letní pěší poutě - Setkání u studny. Pořad studia Radim nabídneme k poslechu v úterý 9. 2. ve 22.00 hodin.

Tajemnice naší redakce, Blanka Kraváčková, právě opouští Proglas. Co ji k tomuto kroku vede? Kam ji srdce táhne? To prozradí v Magdazínu, který zachytíte ve středu 10. 2. v 9.30 hodin.

V cyklu České nebe se seznamujeme s významnými světci naší země. Osobnost ctihodné Mlady, vzdělané řeholnice z desátého století, představí Petr Kubín, který vyučuje na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy. Regionální pořad ze studia Kristián uvedeme ve čtvrtek 11. 2. ve 22.00 hodin.

Duchovní zpěv ovlivňuje ducha. To může dosvědčit mezzosopranistka Dana Dubová, žena hledající a stále objevující nová tajemství duchovního života právě skrze zpěv. Nenechte si ujít reprízu pořadu Křesťan a svět ve čtvrtek 11. 2. od 22.30 hodin.

U Kulatého stolu víry v rámci relace Všimli jsme si se sejdeme v pátek 12. 2. v 16.00 hodin. Na téma „Půst pro dnešní dobu“ pohovoří Marie Blažková a P.Damián Škoda se svými hosty, tentokrát z řádu kapucínů.

Knihovnička Proglasu, kterou zařazujeme do vysílání v neděli 14. 2. ve 13.20 hodin, vás nechá nahlédnout do publikace Pastýřské listy od brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho.

„Patera tramvajáka estébáci nezlomili“, to je název nedělního pořadu Křesťan a svět, který naladíte 14. 2. v 17.00 hodin. P. Julián Veškrna z českobudějovické komunity Kongregace bratří Nejsvětější Svátosti letos oslaví 85. narozeniny. Přinášíme jeho vzpomínky na časy komunistického Československa. V době, kdy pracoval jako řidič tramvaje, tajně studoval teologii a připravoval se na kněžské svěcení. To mu pak udělil biskup Felix Davídek, rovněž působící v podzemní církvi. Zmíní se také o snaze agentů StB získat jej ke spolupráci s režimem.

Podrobný program

Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

Zobrazeno 1635×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka