Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 1. 2. do 7. 2. 2010

1. 2. 2010 16:20
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: z jedné vlny

Radio Proglas můžete poslouchat online i přes internet na http://www.proglas.cz


Přímé přenosy bohoslužeb

V úterý 2. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, ve čtvrtek 4. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 5. 2. v 18.00 hodin mši svatou z kostela mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 7. 2. v 9.00 hodin mši svatou z kostela sv. Jakuba Staršího z Kostelce na Hané.

Z programu

„To, co Bůh zaslíbil, se skutečně děje, Jeho požehnání se projevuje v delším časovém horizontu“, říká host pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání, Kamil Meyerhofer z Kladna. Jeho vyprávění zachytíte v pondělí 1. 2. v 9.15 hodin.

V cyklu Úvod do teologie trojjediného Boha právě probíráme kapitolu Cesta k definici trinitárního d ogmatu. V pondělí 1. 2. v 16.00 hodin se budeme věnovat synodám v Konstantinopoli a v Římě ve čtvrtém století a také nicejskému a konstantinopolskému vyznání víry.

Noční linkou v pondělí 1. 2. provází Jaroslav Kratka, redaktor Proglasu a TV Noe. Od 22.30 hodin se s ním můžete podělit o to, jak jste letos prožívali Týden modliteb za jednotu křesťanů.

Nadaci Veronica a projekty, jimiž se zabývá, představíme v prvním únorovém Kafemlýnku. Poslouchejte v úterý 2. 2. od 9.30 hodin.

Kamarád Bekele, který pochází z Etiopie, žije už téměř dvacet let v Brně. Jaká je jeho domovina? Co se mu u nás líbí natolik, že se rozhodl zůstat v srdci Evropy? Na tyto a další otázky sám Bekele odpoví v Barvínku v úterý 2. 2. od 16.00 hodin.

'Kupujte potravinové doplňky!' hlásají reklamy. Na posílení imunity, na klouby, na prokrvení končetin, na hubnutí, na vitalitu, proti stárnutí... Orientovat se v nabídce lékáren nám pomůže farmaceutka Ivana Vítová. Mnoho zajímavého prozradí ve středečním Magdazínu s datem 3. 2. od 9.30 hodin.

Pravidelnou relaci TWR s názvem Slova naděje vysíláme opět ve čtvrtek 4. 2. v 9.15 hodin. Tentokrát vám nabídneme zamyšlení Davida Basta na téma „Pán nad sobotou“.

V horské osadě Rejvíz byla v roce 2006 obnovena takzvaná Lurdská jeskyně. Hostem regionálního pořadu Antonína Žolnerčíka bude předseda místního občanského sdružení, pan Jaroslav Čep z Jeseníka, který se o obnovu tohoto nádherného poutního místa zasloužil. Více uslyšíte ve čtvrtek 4. 2. od 22.00 hodin.

„Kde není tajemství víry, tam je víra velkým tajemstvím“. Superintendent Evangelické církve metodistické, Josef Červeňák, je toho názoru, že křesťané se začali dělit proto, že chtěli pochopit nepochopitelné. O svých zkušenostech v ekumenickém hnutí, ale také o sobě promluví ve čtvrteční repríze pořadu Křesťan a svět. Rozhovor s ním naladíte 4. 2. ve 22.30 hodin.

V pátek 5. 2. v  9.15 hodin  je ten správný čas pro Rýmování o životě. O Boží svatosti a o tom, co to vlastně znamená být „svatý“, přemýšlí redaktor TWR, Miroslav Kubíček.

Duchovní zpěv ovlivňuje ducha. To může dosvědčit mezzosopranistka Dana Dubová, žena hledající a stále objevující nová tajemství duchovního života právě skrze zpěv. Nenechte si ujít pořadKřesťan a svět v neděli 7. 2. v 17.00 hodin.

Vysílače

Radio Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu; 107,2 FM ze Znojma a 107,5 FM z Brna a z Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkáchRadia Proglas.

 

Zobrazeno 1653×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka