Co se vysílá, co se píše, co se děje...

19. číslo Katolického týdeníku o Studentském Velehradu

6. 5. 2010 22:41

Tematickou dvoustranu Katolického týdeníku tentokrát tvoří obsáhlá reportáž z 10. studentského Velehradu.

Televize Noe slaví čtvrté narozeniny. Při této příležitosti vychází Katolický týdeník se speciální přílohou věnovanou této křesťanské televizní stanici v Ostravě. Domácí zpravodajství otevírá reportáž z oslavy devadesátin emeritního arcibiskupa Mons. Karla Otčenáška.

Do Hradce Králové se za arcibiskupem Otčenáškem vypravily stovky věřících. Stranou zájmu KT nezůstalo ani prohlášení předsedy Rady Iustitia et Pax ČBK biskupa Mons. Václava Malého k tématu zadlužování státu v souvislosti s volbami. Od tohoto dokumentu se distancoval i bývalý předseda ČBK Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký. Biskup Malý v rozhovoru objasňuje, co v prohlášení chtěl říct a řekl a co naopak neřekl.

Zahraniční rubrika přichází s tématem pronásledování křesťanů, přibližuje i nového šéfa Ackermann-Gemeinde Martina Kastlera. Tematickou dvoustranu „obsadili“ studenti, stejně jako Velehrad o uplynulém víkendu. Součástí dvoustrany je i reportáž z pohřbu kardinála Špidlíka, který se termínově překrýval s tradičním setkáním Studentský Velehrad.

Recenzi nového CD skupiny Traband nazvané Domasa přináší kulturní rubrika. Podle autora se jedná o adepta na domácí desku roku. Týdeník vychází s přílohou Perspektivy. Ty se věnují mj. tématu náboženské svobody. Jsou snahy o dosažení náboženské svobody pouhou iluzí?


Více na www.katyd.cz

Zobrazeno 1177×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka