Co se vysílá, co se píše, co se děje...

České nebe - nejen svatého Vojtěcha si tento týden přiblížíme na Proglasu

3. 5. 2010 15:35

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 3. 4. do 9. 5. 2010

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 Zjištění, že v reálném životě je mnohé jinak, než si myslíme, není jednoduché. O svém zastavení a přehodnocení všeho, co se doposud zdálo být jasné, promluví Zuzana Vyvialová v pořadu Stopy - svědectví o božím jednání. Pravidelnou relaci TWR zachytíte v pondělí 3. 5. v 9.15 hodin.

 Ve třetí části vzdělávacího cyklu Etika manželství a rodiny se budeme zabývat otázkou, jak je manželství pojímáno v Novém zákoně a jak se k němu stavěl Ježíš. Zveme k poslechu v pondělí 3. 5. v 16.00 hodin.

 Hostem mimořádného vydání Kafemlýnku, připraveného v regionálním studiu Radim, bude vedoucí Katedry křesťanské výchovy Cyrilometodějské teologické fakulty v Olomouci, docent Rudolf Smahel. V úterý 4. 5. se zaměříme na téma Dospívání a víra. Poslouchejte od 9.30 hodin.

 Cyklus pojednávající o vzácných návštěvách Olomouce připravuje ve studiu Radim redaktor Marek Chvátal a jeho host, profesor Jiří Fiala. O návštěvě prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka se více dozvíte v úterý 4. 5. od ve 22.00 hodin.

 O rodinných anamnézách, prevenci zhoubných národů, vyšetřovacích metodách, ale také o tom, jak lze náročné povolání skloubit s péčí o velkou rodinu, bude mluvit lékařka Anna Ondračková - onkoložka a současně maminka pěti dětí. Nenechte si ujít Magdazín ve středu 5. 5. v 9.30 hodin.

 Slova naděje z produkce TWR přineseme opět ve čtvrtek 6. 5. v 9.15 hodin. Zamyšlení reverenda Davida Basta nese  název „Zemřít a vstát s Kristem".

 Druhého pražského biskupa, sv. Vojtěcha, přiblíží doktor Petr Kubín v pokračování cyklu České nebe. Pořad věnovaný světci, který se významně zapsal do dějin nejen české církve, ale celého národa, naladíte ve čtvrtek 6. 5. v 9.15 hodin.

 O vzkříšení a o tom, jak se nás velikonoční událost dotýká, uvažuje redaktor TWR, Miroslav Kubíček. Rýmování o životě zařazujeme do vysílání v pátek 7. 5. v 9.15 hodin.

 Na přelomu května a června se ve středočeském Kácově uskuteční dny evangelizace českého národa, nazvané Česká republika pro Ježíše. O jejich programu pohovoří P. Marek Dunda v pátečním Všimli jsme si. Vysíláme v  7. 5.  v 16.00 hodin.

 Teillhard de Chabdin: „Mystika přerodu" to je titul, který vybrala z nových knih nakladatelství Refugium Marie Blažková. V neděli 9. 5.ve 13.20 hodin jej představí v Knihovničce Proglasu.

 Mons. Josef Kavale, který nedávno oslavil své 90. narozeniny, stále aktivně působí ve farnosti při kostele sv. Jana Nepomuckého v Českých Budějovicích. V rámci pořadu Křesťan a svět jsme se ohlédli za jeho dosavadním působením i za tím, jak prožíval své kněžství v době nesvobody. Poslouchejte v neděli 9. 5. v 17.00 hodin.

V týdnu od 3. 4. do 9. 5. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 4. 5. v 18.00 hodin mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 6. 5. v 18.00 hodin mši svatou z  kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 7. 5. v 18.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v sobotu 8. 5. v 7.00 hodin mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 9. 5. v 9.00 hodin mši svatou z kostela sv. Jakuba Staršího v Kostelci na Hané.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1522×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka