Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Také písničkář Merta promluví první červnový týden na Proglasu

30. 5. 2010 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 31. 5. do 6. 6. 2010

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Neporozumění druhým a neustálé omlouvání sebe sama a svých motivací utahuje dlouho neviditelnou smyčku. Maria Milčevičová, původně Ukrajinka, která dnes žije v Brně, ji však jednoho dne velmi zřetelně  ucítila. Jaké to mělo následky, vám prozradí v pořadu Stopy - svědectví o Božím jednání, který vysíláme v pondělí 31. 5. v 9.15.

V rámci sedmé části vzdělávacího cyklu Etika manželství a rodiny pohovoříme o šancích a rizicích manželského života. Poukážeme na nezbytnost důvěry mezi partnery, která je nezbytným základem dobře fungujícího vztahu. Osvětlíme rovněž podstatu manželství jako svátosti. Zveme k poslechu v pondělí 31. 5. v 16.00.

Červnové vydání Radimovy mozaiky z regionálního studia v Olomouci zavoní historií. Společně se vydáme se do Muzea Kroměřížska na interaktivní výstavu „Branou muzea do středověku, aneb doba měst a hradů, jak ji ještě neznáte". V olomouckém Vlastivědném muzeu navštívíme expozici „Stalo se v zemi české... / Jak se učil dějepis". Výlety do dávné minulosti završíme pozvánkou na šermířskou akci „Mord na zhořelu" na hradě Sovinec. Poslouchejte v úterý 1. 6. ve 22.00.

Středeční vydání Jak se vám líbí nabídne pokračování rozsáhlého rozhovoru s písničkářem Vladimírem Mertou. Tentokrát bude řeč především o albu anglických renesančních písní Ve tmě mě zanechte, ale také o projektech, které Merta připravuje. Hudební pořad naladíte 2. 6. v obvyklých 19.15.

Slova naděje z produkce TWR zachytíte opět ve čtvrtek 3. 6. v 9.15. Americký reverend David Bast nabídne další z úvah nad Ježíšovou činností. Její podtitul zní Rozsévač.

V pokračování volného cyklu České nebe představíme kněze, poustevníka a zakladatele Sázavského kláštera, svatého Prokopa. Jeho osobnost nám přiblíží PhDr. Petr Kubín Ph.D. z Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Regionální pořad pražského studia Kristián zařazujeme do vysílání ve čtvrtek 3. 6. ve 22.00.

Páteční Rýmování o životě, bude o odpuštění hříchů a tedy také o vysvobození. Pán Ježíš nikdy ani v nejmenším nezastíral závažnost hříchu - ale vždycky dokázal s láskou přijmout hříšníka. Nebyl slepý vůči páchanému zlu, ale byl pohotový k odpuštění. Není to samozřejmě lehká cesta, úroda takové setby dozrává jen velmi pomalu, ale je to jediný možný způsob, jak se s hříchem vyrovnat a zabránit jeho rozmnožování. Pravidelnou relaci TWR uslyšíte 4. 6. v 9.15.

„Esperanto ve službách křesťanů a Církve". O tom, jak může esperanto vyrovnávat cestu evangeliu pohovoří předseda Mezinárodního sdružení katolických esperantistů Miloslav Šváček v nedělní relaci Křesťan a svět. Zveme k poslechu 6. 6. v 17.00.

V týdnu od 31. 5. do 6. 6. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V pondělí 31. 5. v 18.00 ze Slovenska prostřednictvím Radia Lumen, v úterý 1. 6. v 18.00 ze studia Radia Prohlas, ve čtvrtek 3. 6. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 4. 6. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 6. 6. v 9.00 z kostela sv. Jakuba Staršího v Kostelci na Hané.

Radio Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu; 107,2 FM ze Znojma a 107,5 FM z Brna a z Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

 

 

 

 

Zobrazeno 1640×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka