Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Co je ERA a co vlastně znamená smíření? I na to odpovídá Proglas tento týden

20. 6. 2010 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 21. 6. do 27. 6. 2010



Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

V pravidelném pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání, uslyšíte příběh ukrajinského pastora Vitalije Kaměnčuka. "Jednou jsem byl pod silným vlivem alkoholu a právě tehdy jsem si uvědomil, že musím něco udělat, jinak zemřu." To je úryvek z jeho vyprávění. O svém boji se závislostí na alkoholu otevřeně promluví v pondělí 21. 6. v 9.15.

Desátá a závěrečná část vzdělávacího cyklu Etika manželství a rodiny se zabývá problémem neplodnosti a možnostmi umělého oplodnění. Jaký postoj k této problematice zaujímá křesťanská etika, se dozvíte v pondělí 21. 6. v 16.00.

Jak se vám líbí v pondělí 21. 6. v 19.15 přinese pozvánku na Festival Slunce do Strážnice.

ERA je evropské hnutí křesťanské mládeže, vedené kongregací otců Rogacionistů Srdce Ježíšova. Do centra této organizace v České republice se podíváme v úterý 22. 6. ve 22.00.

Cestovatelské tipy na léto nabídnou v Magdazínu návštěvníci Dne otevřených dveří Proglasu. Představí nám kraje, odkud přijeli, a jejich zajímavosti. Poslouchejte ve středu 23.6. od 9.30.

Kopřivnice na Novojičínsku je známá především výrobou automobilů Tatra. Letos si připomíná 100. výročí svého povýšení na městys. Historii a současnému životu v obci se věnuje pořad z regionálního studia Hedvika ve čtvrtek 24. 6. ve 22.00.

Páteční Rýmování o životě bude o smíření ale také o podílu na věčnosti. Co to vlastně znamená smíření? Není to nakonec ten nejvyšší stupeň důvěry v Boha? Mnohdy sice nevíme, kam jdeme a co nás čeká, ale věříme a spočívám celou svou bytostí v důvěře a v naději. Jsme zváni k tomu, abychom žili v co nejtěsnějším spojení s všeobjímající Boží láskou, v souladu a s pokorou. Relaci TWR naladíte 25. 6. v 9.15.

Kontaktní pořad ředitele Proglasu, P. Martina Holíka, zařazujeme v rámci Všimli jsme si v pátek 25. 6. v 16.00.

Neděle 27. června je dnem, v němž si připomínáme oběti komunistického režimu. U této příležitosti představíme v Knihovničce Proglasu publikaci nazvanou „Příběh herečky. Dělnická prokurátorka Ludmila Brožová a její svět.", jejímž autorem je Petr Zídek. Zveme k poslechu ve 13.20.

„Žít pro Boha, znamená žít pro druhé." Student MU v Brně Marek Blahuš se významně podílel na obnovení České esperantské mládeže, ale smysl jeho života má mnohem hlubší kořeny. To vám sdělí v dalším vydání pořadu Křesťan a svět, který zachytíte v neděli 27. 6. v 17.00.

 

V týdnu od 21. 6. do 27. 6. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 22. 6. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 24. 6. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 25. 6. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 27. 6. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně.

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1755×

Komentáře

solipso

Beztak sranda, jak "odloučení bratři" z TWR a různých nekatolických náboženských společností mají na Proglasu každý den několik hodin vysílacího prostru, ale pro zastánce konzervativních hodnot a tradice mají jen slova zloby a pohrdání. Inu, vlk vlku batrem. Fakt mě dnes dojali, jak škemrali o peníze, aby každý člen jejich klubu plátců přivedl alespoň jednoho dalšího :) Člověk by jim dal poslední pětku, pokrytcům :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka