Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Skutky jsou více než slova - svědectví na vlnách Proglasu

6. 6. 2010 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 7. 6. do 13. 6. 2010

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Často se říká, že křesťanské svědectví se má opírat o skutky více než o slova. V případě Petra Hrušky se to potvrdilo. Když chránil maminku před opilým otčímem, byl ještě malý kluk. Věřící sousedé mu tenkrát podali pomocnou ruku. Postupně poznal další křesťany a v jejich blízkosti našel zázemí a posléze i osobní vztah s Bohem. O svůj příběh se s vámi rozdělí v pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání, který vysíláme v pondělí 7. 6. v 9.15.

V osmé části vzdělávacího cyklu Etika manželství a rodiny se budeme věnovat tématu vztahu mezi rodiči a dětmi a s ním související otázce výchovy. Docent Jindřich Šrajer, salesián Dona Bosca, který etiku přednáší na Teologické fakultě Jihočeské univerzity, nám pomůže pochopit, co je důležité, aby rodinné vztahy skutečně přispívaly ke zdařilému životu. Pořad naladíte v pondělí 7. 6. v 16.00.

Národní kulturní památce, děkanskému kostelu Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, je věnován regionální pořad Studia Štěpán, který vysíláme v úterý 8. 6. ve 22.00. Uslyšíte rozhovor s akademickým sochařem a restaurátorem Bořivojem Rakem, a s P. Františkem Pospíšilem, SDB, který měl na starosti mobiliář a jeho evidenci při přesouvání kostela.

 Rýmování o životě z produkce TWR bude v pátek 11. 6. v 9.15 o skutečném pokladu a také o pravém štěstí "Neukládejte si poklady na zemi, ale v nebi." Co je zde míněno  zemí a co nebem? Je to docela jednoduché - země je obrazem pomíjivosti a nebe obrazem trvalosti, ba věčnosti. V tomto světle faraon anebo ředitel významné společnosti skončí stejně jako poslední bezdomovec. Štěstí a dobro má původ někde docela jinde než v množství zlata či akcií.

O Církevní základní škole svaté Ludmily v Hradci nad Moravicí promluví její ředitel Tomáš Honěk. Regionální pořad ze studiu Hedvika naldíte ve čtvrtek 10. 6. ve 22.00.

 Jak se modlí piaristé vám prozradí relace Všimli jsme si, a to v pátek 11. 6. v 16.00. Redaktor Marek Chvátal si k mikrofonu pozval bratry piaristy ze Strážnice.

 Ve svém cestovním deníku s názvem „Vstávám a pokračuji v cestě" přibližuje jezuita, P. František Lízna pěší pouť, kterou podnikl z portugalské Fatimy do španělského Santiaga de Compostela.  S publikací Vás seznámí Marie Blažková v nedělní Knihovničce Proglasu 13. 6. ve 13.20.

 O svém přání „Být tam, kde jde o věc nebeského Otce" pohovoří patriarcha Církve československé husitské, Tomáš Butta, v rámci relace Křesťan a svět. Poslouchejte v neděli 13. 6. v 17.00.

 V týdnu od 7. 6. do 13. 6. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 8. 6. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 10. 6. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 11. 6. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v sobotu ve 14.00 mši svatou ze dne otevřených dveří v Radiu Proglas, v neděli 13. 6. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně. 

Radio Proglas můžete naladit na frekvencích 88,7 FM z Tábora; 89,5 FM z Písku; 90,6 FM ze Svatého Hostýna; 92,3 FM z Českých Budějovic; 93,3 FM z Pradědu; 96,0 FM z Příbrami-Drahlína; 96,4 FM z Třebíče; 97,9 FM z Ještědu; 100,6 FM z Velkého Meziříčí; 104,0 FM ze Žďáru nad Sázavou; 104,2 FM z Valašských Klobouk; 105,7 FM z Uherského Brodu; 107,2 FM ze Znojma a 107,5 FM z Brna a z Nových Hradů. Vysílání rádia můžete najít také v nabídce kabelových společností po celém území naší vlasti, naladit prostřednictvím internetu nebo skrze satelit. Pokud chcete znát podrobný program vysílání Proglasu, hledejte na internetových stránkách Radia Proglas.

 

 

 

 

Zobrazeno 1617×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka