Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jak ven ze spárů okultismu? Nejen o tom tento týden na Proglasu

16. 8. 2010 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 16. 8. do 22. 8. 2010


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Okultismus je pro mnoho lidí vábivý, snad proto, že slibuje poodkrýt závoj tajemství. Také Miroslav Krištof z Olomouce se jím nechal zlákat a brzy jím byl spoután. Jak se mu nakonec podařilo se z jeho pout vymanit, to vám sdělí v pořadu TWR, Stopy - svědectví o Božím jednání. Zveme k poslechu v pondělí 16. 8. v 9.15.

V pondělí 16. 8. v 16.00 naladíte další část z cyklu Křesťané ve stínu hákového kříže. Věnovat se budeme pronásledování církve v Polsku.

Co pro nás dnes znamenají Ježíšova slova: „Kdo tě donutí k službě na jednu míli, jdi s ním dvě..."? K uvažování nad touto otázkou zve reverend Jaroslav Kratka v pondělní Noční lince. Na vaše telefonáty bude čekat 16. 8. od 22.30.

Jedna z největších osobností želivského kláštera, opat Vít Bohumil Tajovský, zemřel před deseti lety. Regionální pořad studia Vojtěch nabídne vzpomínky lidí, kteří jej znali osobně. Do vysílání zařazujeme v úterý 17. 8. ve 22.00.

Magdazín s  Evou Pilarovou uvádíme v letní repríze ve středu 18. 8. od 9.30. Známá zpěvačka vypráví o zúročených hřivnách uměleckého nadání, o životě, o svých zálibách a zvláště cestování.

Ostravské studio Hedvika se přihlásí ve čtvrtek 19.8. ve 22.00. O historii i současnosti ostravské zoologické zahrady a o jejím prázdninovém programu pohovoří tisková mluvčí Šárka Kalousková.

Rýmování o životě, z produkce TWR vysíláme v pátek 20. 8. v 9.15. Tentokrát budeme hovořit o víře, a to nejen obecně, ale také o tom, co znamená pro každého z nás. V určitém smyslu ji lze definovat jako závazek. Ale abychom nenabyli dojmu, že víra na člověka vkládá pouze povinnosti a břemena, je třeba v ní objevit něco více. Podobně jako v mezilidských vztazích je v ní podstatná důvěra.

V rámci Všimli jsme si zavzpomínáme na vpád vojsk Varšavské smlouvy na naše území. Tuto událost připomenou hosté pořadu: P. Josef Koláček z české redakce radia Vatikán, biskup Karel Otčenášek, dramaturgyně Proglasu Marie Blažková a další. Více se dozvíte v pátek 20. 8. v 16.00.

Letos jsme si připomněli nedožité 60. narozeniny bluesového kytaristy a zpěváka Petra Kalandry. Kalandra, který spoluzakládal skupinu Marsyas a později působil ve formacích ASPM a Blues Session, hrál jednak své autorské skladby, jednak písně převzaté například od Neila Younga nebo Boba Dylana. Jeho tvorbě i střípkům z jeho krátkého života se bude patřit pořad Slyšte, lidé! v sobotu 21. 8. v 19.15.

Knihovničku Proglasu na neděli 22. 8. připravuje pražské studio Kristián. Představí vám nové publikace z nakladatelství Vyšehrad. Jednou z nich je kniha „Evropa pozdního středověku", jejímž autorem je Denis Hy. Poslouchejte ve 13.20.

Relaci Křesťan a svět zachytíte v neděli 22. 8. v 17.00. „Všeobecné kněžství platí i pro ženy". O tom svědčí paní Lýdie Grombiříková, která působí ve farnosti sv. Jakuba v Brně. Kromě jiného připravuje katechumeny ke křtu.

 

V týdnu od 16. 8. do 22. 8. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 17. 8. v 18.00 z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku, ve čtvrtek 19. 8. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 20. 8. v 18.00 z kostela sv. Ducha v Ostravě - Zábřehu, v neděli 21. 8. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně.

 

Zobrazeno 1632×

Komentáře

znova2010

Škoda, že si to nemohu nějak stáhnout ze záznamu. To téma by mne celkem zajímalo a už jsem ho prošvihl.

Aneta Macanová

Tak to mám pro Tebe dobrou zprávu. Ačkoliv to není pořad z produkce radia Proglas, do konce týdne by se měl objevit na adrese radia TWR <a href="http://www.twr.cz/zvukovy-archiv" target="_blank">http://www.twr.cz/zvukovy-archiv</a> :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka