Co se vysílá, co se píše, co se děje...

"Je psychiatrie normální?" ptá se Proglas v tomto týdnu

5. 9. 2010 9:26

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 6. 9. do 12. 9. 2010


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Osobní zkušenost s živým Bohem prožil Martin Štěrba z Kopřivnice. Jeho vyprávění nabídne relace TWR Stopy - svědectví o Božím jednání v pondělí 6. 9. v 9.15.

Seriál Křesťané ve stínu hákového kříže pokračuje 11. částí v pondělí 6. 9. v 16.00. Tentokrát se zaměříme na Církev v Maďarsku, Chorvatsku a na Slovensku.

Stále platí, že knihy jsou vedle přímého působení učitele základním zdrojem poznání i celkového rozvoje člověka. Které knihy jste v poslední době četli, jak se vám líbily a komu byste je doporučili? Volejte Noční linku v pondělí 6. 9. od 22.30 a popovídejte si na toto téma s otcem Martinem Holíkem.

Dějiny jezuitské univerzity v Olomouci přiblíží 1. díl pořadu z produkce Studia Radim. V úterý 7. 9. ve 22.00 se zaměříme na všechny dramatické zvraty, jež předcházely dni, kdy císař Rudolf II. oficiálně obdařil jezuitskou akademii promočním právem.

Ve středu 8. září v 9.30 vysíláme Magdazín z olomouckého Studia Radim. „Je psychiatrie normální?" Na to se zeptáme přednosty Kliniky psychiatrie Fakultní nemocnice Olomouc, Jána Praška.

Slova naděje ve čtvrtek 9. 9. přinesou dvě úvahy Mariána Možuchy a Aleše Bartoška. První bude o odpuštění a druhá o jízdě z kopce do kopce.

V dalším pořadu cyklu České nebe z pražského studia Kristián pohovoříme o světici z našich nejranějších dějin, svaté Ludmile. Poslouchejte ve čtvrtek 9. 9. ve 22.00.

Jak funguje opravdové společenství? Na čem je založeno? Na tyto otázky se pokusí odpovědět Miroslav Kubíček v Rýmování o životě. Pořad TWR zařazujeme do vysílání v pátek 10. 9. v 9.15.

Hudební týdeník Oktáva zachytíte v pátek 10. 9. v 16.55. Představíme programovou nabídku Podzimního festivalu duchovní hudby Olomouc 2010. Pozvání do studia přijala jeho organizátorka Dobromila Hamplová.

Křesťan „ví, odkud přišel a ví, kam jde." Víme to určitě? Nad tím se zamyslí Vlastimil Kolegar z redakce TWR a jeho host, Jiří Němec z brněnského sboru Slovo života. Více se dozvíte Na sobotní frekvenci Proglasu v sobotu 11. 9. v 8.00.

V neděli 12. 9.ve 13.20 představíme v Knihovničce Proglasu opět jednu zajímavou publikaci. Tentokrát to bude kniha rwandské autorky Immaculée Ilibagiza s názvem „Odpustila jsem: Povstání z popela rwandské genocidy".

V pátek 10. 9. v 16.00 vysíláme v rámci Všimli jsme si kontaktní pořad ředitele Proglasu. Na telefonické dotazy a připomínky posluchačů odpovídá Otec Martin Holík.

Paní Lýdie Grombiříková působí ve farnosti sv. Jakuba v Brně a kromě jiného připravuje katechumeny ke křtu. O tom, že všeobecné kněžství platí i pro ženy, promluví v pořadu Křesťan a svět v neděli 12. 9. v 17.00.

 

V týdnu od 6. 9. do 12. 9. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 7. 9. v 18.00 ze studia Radia Proglas , ve středu 8. 9. z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, ve čtvrtek 9. 9. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 10. 8. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 12. 9. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně.

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1662×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka