Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Katolický týdeník o P. Koniášovi i Andy Warholovi

21. 10. 2010 16:30

Také Katolický týdeník otevírá celospolečenské téma – komunální a senátní volby (jejichž druhé kolo nás ještě čeká). Domácí zpravodajství přineslo nejen reportáž z voleb v neobvyklém prostředí kněžského domova, ale nabízí také rozhovor s politologem Michalem Pehrem, kerý tvrdí, že komunální volby přinesly „malou revoluci“. Zahraniční rubrika přibližuje situaci držitele Nobelovy ceny míru, čínského disidenta Liou-Siao-poa, informace o překladu Bible do čuvačštiny, či Sarkózyho návštěvu ve Vatikánu, kde podle pozorovatelů „sbíral body“.

Tematická dvoustrana se věnuje osobnosti P. Antonína Koniáše. Jaká je pravda a co jsou mýty o tomto knězi? Uvnitř nového čísla KT naleznou čtenáři přílohu Vezmi a čti, která je věnována augustiniánům a jejich spiritualitě. Ve svém již třetím vydání představuje P. Williama Faixe – muže, který obléká černý hábit řádu bezmála půl století. Úvodník k příloze napsal novinář Martin Komárek. Představuje se také farnost anglicky mluvících katolíků a nově založená augustiniánská školka. KT vychází s přílohou Doma, která nabízí reportáž z Misijního kongresu dětí a poutavý příběh přátelství kambodžského krále Sihamoniho a češky Anny Huječkové. Noviny uzavírá rozhovor s fotografem a pedagogem Rudolfem Prekopem, který vzpomíná na Andyho Warhola. Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který naleznete ve své poštovní schránce či ve vašem kostele.

Znovu upozorňujeme na možnost hlasovat o Knihu čtenářů KT 2010. Online hlasování probíhá ZDE

Zobrazeno 1537×

Komentáře

Filip Landa

POZOR: Zaznamenal jsem, že hlasy čtenářů zaregistrovaným v minulém roce se nezapočítávají a objevuje se červené upozornění: "Čtenářského výzkumu jste se již zúčastnili." Pokud jste tedy k hlasování využili účet z loňského roku, pravděpodobně nebyl váš hlas započítán. Za chybu se omlouvám - nemám kompetenci ji napravit, společnost Vizus na nápravě pracuje. Zkuste, prosím, hlasování znovu během následujícího týdne.

Filip Landa

Už to funguje.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka