Co se vysílá, co se píše, co se děje...

O čem píše Katolický týdeník 41/2010

7. 10. 2010 13:27

Do Misijní neděle už nezbývá moc času. Připomíná to příloha Papežských misijních děl (PMD), kterou otevírá exkluzivní rozhovor s apoštolským nunciem Diegem Causerem – obdivovatelem malých misionářů. Z přílohy se čtenáři dozvědí, jak a kde PMD pomáhají a kolik peněz z Česka na misie – a kam konkrétně – putuje.

Jak vypadaly svatohubertské slavnosti na Kuksu, pouť dětí na Andělské hoře, k čemu zvou naši biskupové a jaké byly svatováclavské slavnosti, se lze dočíst v domácím zpravodajství.
Zahraniční zpravodajství si pak všímá vzathů katolíků a pravoslavných na nejvyšší úrovni, dále akce, která měla připomenout význam mariánského poutního místa Medţugorje, a přináší též rozhovor s filipínským misionářem P. Shay Cullenem.

Tematická dvoustrana je věnována osobnosti kněze a básníka Františka Daniela Mertha. Odpovědny přibližují voličské přípravy na senátní a komunální volby a také se snaží „nevěřícímu“ odpovědět na dotaz po „nebeské blaţenosti a pekelném ohni“.

Noviny uzavírá rozhovor o poutích s historičkou Evou Doležalovou.

Více na www.katyd.cz a v Katolickém týdeníku, který naleznete ve své poštovní schránce či ve vašem kostele.

Dolvolujeme si čtenáře upozornit, že na pultech už lze nalézt tradiční „čtecí“ kalendář Katolického týdeníku na rok 2011 - Cyrilometodějský kalendář 2011. Distribuci zajišťuje tradičně Karmelitánské nakladatelství ([email protected], tel. 224 316 157)

Zobrazeno 1220×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka