Co se vysílá, co se píše, co se děje...

"Smrt mezi mladými" je tématem Katolického týdeníku

28. 10. 2010 6:04
O čem píše KT 44/2010
Rezignovat na vedení křesťanské sportovní organizace Orel se rozhodl její dlouholetý starosta Ladislav Šustr. Vedle zpravodajského článku přináší KT i exkluzivní rozhovor s Ladislavem Šustrem o důvodech jeho rezignace i o napětí kolem jeho osoby. Svůj názor můžete vyjádřit v  diskuzi na www.katyd.cz. Za skončenými senátními volbami a úspěchem lidovců se ohlíží v komentáři Jaroslav Šebek. Domácí rubrika se ohlíží mimo jiné také za františkánskými misiemi v Liberci.
Zahraniční rubrika představuje první australskou světici, řeholní sestru Mary MacKillop, která byla za svého života dokonce na čas z katolické církve exkomunikovaná.  O jejím životě, kdy a proč nebyla oblíbena u církevní hierarchie, se můžete dočíst ZDE. Informace o jejím svatořečení může být zajímavá zejména pro všechny účastníky světového dne mládeže v Sydney 2008.
Tematická dvoustrana se na prahu dušičkové doby věnuje fenoménu smrti, zvláště mezi mladými a ukazuje mj. jak zážitky z dětství i zde mohou ovlivnit člověka na celý život.
Nový KT vychází s vnější barevnou společnou přílohou České bilické společnosti a Českého katolického díla. V ní se dočtete například o projektu Dny Bible – jde o sbírku na biblické překlady v chudých zemích celého světa, kterou každoročně vyhlašuje ČBS spolu s křesťanskými církvemi v ČR. Kulturní strana přináší rozhovor s Petrem Příhodou u příležitosti jeho nové knížky. Ta přináší jednak jeho životní vzpomínky formou knižního rozhovoru a zároveň i výbor z jeho zásadních novinových článků. KT vychází s přílohou Perspektivy, které jsou z převážné části věnovány 20 letům existence dominikánské revue Salve. Noviny uzavírá rozhovor s politologem Petrem Fialou, v němž se zamýšlí nad současnou Evropou.
Zobrazeno 1258×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka