Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Najdete si v předvánočním čase chvilku i na duchovní pořady?

19. 12. 2010 11:52
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas , tv noe

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 20.12. do 26.12. 2010


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

„Čas nadějné vůně aneb magazín v dárkovém balení“, tak zní název předvánočního Kafemlýnku, který vysíláme v úterý 21.12. od 9.30.

V regionálním pořadu z pražského studia Kristián představíme ekumenickou komunitu Taizé. Rozhovor s účastníky dřívějších Evropských setkání a s těmi, kteří se vydají na Pouť důvěry letos, přineseme v úterý 21. 12. ve 22.00.

Ve čtvrtek 23. 12. v 9.15 opět zachytíte Slova naděje z produkce TWR. Americký reverend David Bast je autorem úvahy s názvem „Víra vánoční zvěsti“. Můžete se těšit na její první část.

Na Štědrý den se bude Rýmování o životě odvíjet od námětu „Vánoce“. Redaktor TWR, Miroslav Kubíček, se přihlásí v obvyklých 9.15.

Relace Všimli jsme si bude na Štědrý den věnována poutím, žehnáním, svěcením a pěkným lidovým zvykům nejen v čase Vánoc. Otázky Marie Blažkové zodpoví Mons. Jan Peňáz, farář ze Křtin u Brna. Uvádíme v pátek 24. 12. v 16.00.

Řehoř Naziánský hovoří o narození Ježíše takto: „Tím, že se i my s Kristem narodíme, budeme s Ním ukřižováni a vstaneme s Ním z mrtvých. Nestřídmost přenechme pohanům, pohanským svátkům a slavnostem. My uctívejme „Slovo“ a radujme se z něho, aby naše radost byla tomuto svátku přiměřená a nebyla cizí Tomu, který nás povolal“. O Vykupiteli a Spasiteli pohovoří P. Petr Šustáček, farář z Kozmic u Hlučína, a to v regionálním pořadu ostravského studia Hedvika, v sobotu 25. 12. od 22.10.

V týdnu od 20. 12. do 26. 12. 2010 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby: V úterý 21. 12. v 18.00 přenášíme mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 23. 12. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 24. 12. ve 23.00 z kostela svatého Ducha v Ostravě - Zábřehu, v sobotu 25. 12. v 8. 30 z kostela svatého Ducha v Ostravě - Zábřehu, v neděli 26. 12. v 9.00 z kostela s. Tomáše v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

V úterý 21.12. od 20:00 můžete sledovat 1.díl dokumentu Po stopách apoštola Pavla. Novozákonní Skutky apoštolů a Listy sv. Pavla jsou základem nového dokumentu, jehož autoři se vydali po stopách sv. Pavla a procestovali všechna místa, kudy procházel a kázal. Při svém putování tvůrci nacházeli stopy z dob prvních křesťanů, ať už v archeologických, písemných či výtvarných památkách. V dokumentu je realita tehdejšího světa stavěna vedle současného života, často tak dávná křesťanská minulost ožívá na rušných ulicích islámského světa.

"Jdi a jednej také tak..." - ale jak? Aleš Opatrný upozornil na nutnost jednoty lásky a úcty ke svému tělu jako podmínky téhož k bližnímu - „člověk je stvořen k obrazu Božímu a já to o sobě vím a vnímám to." Další část z cyklu Noční univerzita sledujte ve středu 22.12. od 20:20.

Don Bosco je pravdivý příběh člověka, který v italském Turíně 19. století začal dílo, které dodnes žije na celém světě. Tvůrcům filmu se podařilo mimořádným způsobem ukázat charakter kněze, vychovatele, světce a především nesmírně obětavého, odvážného a laskavého člověka. Setkání se světem chudých, opuštěných a ohrožených chlapců, zásadně ovlivnilo jeho život. Otvírá první oratoř, staví útulky, dílny, školy, kostely a zakládá řád salesiánů. I když se často setkává s nepochopením státních i církevních představitelů, jde za svým cílem s nasazením vlastního života. 1. díl uvede TV Noe v sobotu 25.12. od 20:00.

Sváteční bohoslužby na TV Noe: Pátek 24.12. ve 21:55 Půlnoční mše svatá z baziliky svatého Petra v Římě  Sobota 25.12. v 10:30 Mše sv. z kostela Neposkvrněného početí Panny Marie v Ostravě-Přívoze  Neděle 26.12. v 10:30 Mše sv. z kostela Neposkvrněného početí Panny Marie v Ostravě-Přívoze: svátek svaté Rodiny

 

A ještě jeden tip z ČT 2:

Blázen z La Verny (o sv.Františkovi, sv.Kláře a františkánské rodině) -na Boží hod 25.12. ve 20.55 na ČT2
Hodinový hraný dokumentární film.

 

Zobrazeno 1795×

Komentáře

Karel-čtvrtý

Nebo můžeme sledovat křesťanské pořady i zde - http://www.hopetv.cz/

MartyR

A nebo i zde ;-)

www.tv7.cz

Zdendanda

Díky za další tipy - bohužel nemám tolik času, abych zpracovávala nabídku všech křesťanských médií, ale pokud by se někdo další chtěl nějakých ujmout, myslím, že redakce se zlobit nebude:)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka