Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Kocour Mikeš, akce K, unie Roska

10. 1. 2011 13:23
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas , tv noe

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 10.1. do 16.1. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.


O spiritualitě křesťanského mnišství pohovoříme v měsíčníku Dotýkání světla s docentem Václavem Venturou. Zveme k poslechu v pondělí 10. 1. ve 22.00.

Na návštěvu ke kocouru Mikešovi se můžete vypravit spolu s autory magazínu Barvínek. V jeho dalším vydání zamíříme do Hrusic, kde žil spisovatel a malíř Josef Lada. Pojednáme o něm nejen jako o umělci, ale také jako o otci od rodiny a dobrém člověku. Vysíláme v úterý 11. 1. v 16.00 hodin.

Nového studentského kaplana v Ústí nad Labem přivítáme v pořadu z litoměřického studia. O pastoraci studentů na místní Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně povypráví v úterý 11. 1. od 22.00.

Unie Roska je občanské sdružení pomáhající nemocným roztroušenou sklerózou. Jedním z projektů tohoto sdružení je projekt Expedice RS Kilimanjaro, který jsme v našem vysílání představili na podzim loňského roku. Co přinesla a v čem pokračuje prozradí členka realizačního týmu expedice Radomíra Keršnerová. Více se dozvíte v Magdazínu ve středu 12. 1. od 9.30.

Program pro školy, jehož cílem je přiblížit žákům a studentům křesťanství prostřednictvím návštěv kostelů, představíme ve čtvrtek 13. 1. ve 22.00. Hostem pořadu pražského studia Kristián bude jedna z iniciátorek akce, paní Nina Nováková.

Ve vzdělávacím cyklu Katechismus katolické církve se P. Damián Němec zaměří na výklad Vyznání víry – konkrétně na větu: „Ježíš, který trpěl pod Ponciem Pilátem.“ Poslouchejte v pátek 14. 1. od 9.30.

Do Městečka s Lorňonem se vydáme v rámci relace Všimli jsme si. Hostem Marie Blažkové bude moderátor Proglasu Radek Habáň, autor mnoha dětských soutěžních pořadů – Rozhlasového městečka, Soukromé detektivní kanceláře Lorňon a dalších. Rozhovor o tom, jak pořady vymýšlí a co nového pro posluchače chystá, přineseme v pátek 14. 1. v 16.00.

V týdnu od 10. 1. do 16. 1. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 11. 1. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 13. 1. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 14. 1. v 18.00 z kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 16. 1. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Padova, 8. října 1944. Z Baziliky svatého Antonína vychází muž. Na náměstí před kostelem čekají na něho dva lidé. Nastupuje s nimi do auta. Vozidlo odjíždí velmi rychle. Tohoto člověka už nikdo nikdy neviděl. Jmenuje se otec Placido Cortese. Je mu 37 let. Je to řeholník, šéfredaktor časopisu Messaggero di Sant´Antonio. Během války zachránil díky síti přátel stovky lidí: Židy, slovinské, chorvatské či americké vězně. O tomto tajemném zmizení pojednává dokument Odvaha v tichosti, který uvede TV Noe v pondělí 10.1. ve 20:00.

Po stopách apoštola Pavla, tentokrát Ze Soluně do Atén, Z Korintu do Efesu se můžete vydat opět v úterý 11.1. ve 20:00 už ve čtvrtém díle dokumentu o misijních cestách tohoto světce.

Co takhle trochu večerní školy? Noční univerzita: Hřích jako narušení lidství - P. Vojtěch Kodet, ThD., OCarm. ve středu 12.1. od 20:20.

Akci K, tedy „KLÁŠTERY“, předcházel monstrproces s představenými klášterů, který skončil 4. dubna 1950. V noci na 14. dubna 1950 a v následných měsících pocítily na vlastní kůži tisíce řeholníků a řeholnic zvůli komunistické moci a její nenávist k těm, kteří na první místo ve svém životě nepostavili Stranu, nýbrž Boha. Dnes, po šedesáti letech od této události, žije bohužel jen nemnoho těch, kteří mohou o událostech oné noci a dalších dní promluvit jako očití svědci. Přesto ještě mezi námi jsou, a televize Noe ve spolupráci se slovenským občanským sdružením ReAnimare i je přizvala jako hosty tří Kulatých stolů, které v následujícím týdnu na toto téma živě odvysíláme. První z Kulatých stolů je věnován likvidaci mužských klášterů, Svou účast přislíbili kněží P. Anton Srholec SDB /SK/, P. Karol Ďurček SJ /SK/, P. Vít Josef Husek OFM /ČR/ a historik Patrik Dubovský /SK/. Sledujte v pátek 14.1. od 20:00.

Rok 2005 znamenal pro katolickou církev velkou změnu. Odešel všemi milovaný Jan Pavel II. Kardinálové na jeho místo zvolili Josepha Ratzingera. Intelektuála, který se ovšem rychle zapsal do srdcí věřících jako milující pastýř. Dokument Rok dvou papežů vysílaný v sobotu 15.1. ve 20:30 nás seznamuje s historickými okamžiky z dubna 2005, které s napětím sledoval celý svět.

Bohoslužby na TV Noe:
Neděle 16.1. v 10:30 Mše sv. z kostela svatého Václava v Ostravě s farností Kunštát

Zobrazeno 1570×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka