Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Omnia vincit amor

23. 1. 2011 0:00
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: tv noe , Proglas

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 24.1. do 30.1. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Když nás v životě zaskočí problémy, většinou hledáme nějakou pevnou oporu. Paní Drahomíra Slabá možná právě díky tomu, že přišla o svého milovaného syna, nalezla svoji oporu v Bohu. Její příběh uslyšíte v pravidelném pořadu TWR, Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 24. ledna v 9.15.

Vzdělávací cyklus Úvod do christologie pokračuje v pondělí 24. ledna v 16.00. Pod vedením profesora dogmatiky, Ctirada Václava Pospíšila se věnujeme problematice Božské a lidské vůle vtěleného Slova.

Český hudební skladatel, dramatik a spisovatel Ilja Hurník bude hostem Magdazínu s podtitulem „Čtvero ročních dob: jaro a léto“. O svém životě s hudbou umělec povypráví ve středu 26. ledna od 9.30.

Pořad z produkce pražského studia Kristián zařazujeme ve čtvrtek 27. ledna ve 22.00. V cyklu České nebe, v němž Vám představujeme světice a světce naší země, se tentokrát zaměříme na osobnost kněze a mučedníka, blahoslaveného Metoděje Trčky.

Další částí modlitby Vyznání víry se budeme zabývat v rámci cyklu Katechismu katolické církve. V pátek 28. ledna v 9.30 rozebereme větu: „Sestoupil do pekel“.

Studium teologie u kněží a řeholníků se předpokládá a nikoho nepřekvapuje. Ale k čemu může sloužit teologické vzdělání "laikovi"? O tom promluví hosté pořadu Všimli jsme si, kteří pedagogicky působí na Teologické fakultě Jihočeské univerzity. Pozvání přijali Prof. Karel Skalický, Michal Opatrný, Th.D. a Mgr. Kateřina Brichcínová. Více se dozvíte v pátek 28. ledna v 16.00.

V jednom z listopadových vydání pořadu „Všimli jsme si“ byla hostem paní Erika Bezdíčková, která přežila pobyt v několika koncentračních táborech. O svou životní zkušenost se rozdělila v knize „Moje dlouhé mlčení“. Nahlédneme do ní v Knihovničce Proglasu, kterou vysíláme v neděli 30. ledna ve 13.20.

V týdnu od 24. 1. do 30. 1. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 25. 1. v 18.00 ze studia Radia Proglas se studenty brněnských vysokých škol, ve čtvrtek 27. 1. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 28. 1. v 18.00 z kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 30. 1. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

V Minoritském kláštěře v Opavě se spojila komorní hudba s tanečním uměním: Koncert tanců čtyř století (z děl skladatelů Georgese Bizeta, Petra Iljiče Čajkovského, Wolfganga Amadea Mozarta, Oskara Nedbala, Josefa Suka, Bedřicha Smetany a dalších). Ze záznamu bude divákům nabídnut osobitý zážitek v podání Moravskoslezského komorního sdružení (členů orchestru opery NDM – 1. housle Romana Pabjanová, 2. housle Petra Šolcová, viola Vladimír Liberda a violoncello Ilona Kučerová) a členů baletu NDM Karin Ulrichové a Jana Krejčíře s průvodním slovem herců činohry NDM Anny Cónové a Miroslava Rataje. Sledujte v pondělí 24.1. od 12:05.

Po stopách apoštola Pavla se můžete s TV Noe vydat opět v úterý 25.1. ve 20:00, tentokrát v šestém díle dokumentu o tomto světci s podtitulem Odvolávám se k císaři (Sk 25,12) Z Korintu do Césareje.

Dokument Omnia vincit amor, vysílaný ve středu 26.1. ve 20:00, vypráví příběh děkana ústeckoorlického chrámu Nanebevzetí Panny Marie Vladislava Brokeše. Vypráví o jeho práci, názorech, životě, ale hlavně o jeho činnosti s dětmi a mládeží na letním setkání, při ministrování i v průběhu roku.

Kulatý stůl: Madrid - v pátek 28.1. od 20:00.

Přímé přenosy bohoslužeb a duchovních pořadů na TV Noe:
Neděle 23.1. 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Fulnek
Úterý 25.1. 17:30 Nešpory ze svátku Obrácení sv. Pavla na zakončení Týdne modliteb za jednotu křesťanů
Přímý přenos z Baziliky sv. Pavla za hradbami v Římě
Neděle 30.1. 10:00 Mše svatá z Trnavy

Zobrazeno 1729×

Komentáře

archiStrata

ten dokument je fajn, akorát se v něm vlastně nedozvíme, proč se to jmenuje "Omnia vincit amor" :)

Zdendanda

"Omnia vincit amor" je latinsky všechno přemáhá láska, což myslím může být určité poselství dokumentu, hm?:)

archiStrata

jo, to já vím co to znamená, mimochodem pěkná píseň od skupiny Klíč, jen mi prostě přišlo že to v tom dokumentu o Vláďovi Brokešovi to nemělo žádnou konkrétní pointu. Ale možná jen tak rejpalsky plácám, ten dokument je sám o sobě fajn, a Vláďovi v jeho činnosti fandím :)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka