Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Pokial dýcham, dúfam

30. 1. 2011 0:00
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas , tv noe

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 31.1. do 6.1. 2010


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Iveta Mirošová povypráví v pondělním pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání o tom, že někdy je třeba o všechno přijít, aby bylo možné začít znovu a  jinak. Více uslyšíte 31. ledna v 9.15.

Ocitli jste se v situaci, že ve farnosti nemáte stálého kněze a musíte proto hledat nějaké řešení? Anebo máte kněze, který Vám neumožňuje aktivní účast na liturgii a běhu farnosti? Je kostel farářův, farníků nebo Kristův? Na toto téma můžete promluvit v Noční lince s otcem Martinem Holíkem. Na Vaše telefony bude čekat v pondělí 31. ledna od 22.30.

Hanu Ulrychovou známe především jako součást dua, které tvoří spolu s bratrem Petrem. Ale jaká je paní Hana sólo? Co má ráda, jakou hudbu poslouchá, jaké jsou její zájmy a koníčky? Své soukromí poodhalí posluchačům Proglasu v Magdazínu ve středu 2. února od 9.30.

Ve čtvrtek 3. února ve 22.00 navštívíme takzvanou lurdskou jeskyni na Hrčavě. Redaktor ostravského studia Hedvika, Antonín Žolnerčík, pohovoří s místním historikem a kronikářem panem Jindřichem Vojkovským.

Katechismus katolické církve zachytíte opět v pátek 4. února v 9.30. I tentokrát se budeme věnovat modlitbě Vyznání víry, a to konkrétně větě: „Vstal z mrtvých“.

V pořadu Všimli jsme si představíme spiritualitu salesiánů. Tento řád se stará především o výchovu mládeže a jeho členové žijí v porovnání s kontemplativními řeholními komunitami hodně aktivně. Čím je charakteristický jejich duchovní život a jakým způsobem se modlí, to se dozvíte v pátek 4. února v 16.00.

Hostem reverenda Jaroslava Kratky v nedělním pořadu Křesťan a svět bude Petr Hanák. V rozhovoru, který uvedeme v neděli 6. února v 17.00, bude řeč  o Petrově rodině, adoptovaných dětech a také o Hroznové Lhotě.

V týdnu od 31. 1. do 1. 2. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 1. 2. v 18.00 ze studia Radia Prohlas (za naše zemřelé posluchače), ve čtvrtek 3. 2. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 4. 2. z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 6. 2. v 9.00 z kostela sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Pokial dýcham, dúfam. Medailon o knězi, salesiánovi Ernestu Macákovi, který ze sebe udělal blázna, aby se dostal z vězení na svobodu. Příběh se odehrává v 50. letech za totalitního režřimu a na TV Noe jej můžete sledovat v pondělí 31.1. od 20:00.

V úterý 1.2. uvede TV Noe závěrečnou část dokumentárního cyklu Po stopách apoštola Pavla s podtitulem Svůj běh jsem dokončil - Z Malty do Říma. Sledujte od 20:00.

Svátek Uvedení Páně do chrámu se lidově nazývá Hromnice. Připomíná událost, kdy Maria a Josef přinesli Ježíše 40 dní po jeho narození do jeruzalémského chrámu, aby ho odevzdali Bohu. Tento svátek je obohacen symbolem svěcení svící, které mají významnou symbolickou úlohu. Svíce, která sama sebe stravuje, aby jiným dala světlo. Vatikánských nešpor se Sv. otcem u příležitosti tohoto svátku se můžete prostřednictvím přímého přenosu TV Noe zúčastnit ve středu 2.2. v 17:30.

Diskuzní pořad TV Noe Otazníky se tentokrát bude zabývat problematikou sekt. Sledujte v pátek 4.2. od 20:00.

Nedělní bohoslužby na TV Noe:
Neděle 30.1. v 10:00 Mše svatá z Trnavy
Neděle 6.2. v 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Dolní Bečva

Zobrazeno 1501×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka