Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jako hořčičné zrnko

13. 2. 2011 0:00
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: tv noe , Proglas

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 14.2. do 20.2. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Hostem pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání bude Jakub Hrabovský. Povypráví o tom, že pokud jsme Boha jednou poznali, neznamená to, že už s Ním nebudeme mít žádné problémy. Více uslyšíte v pondělí 14. února v 9.15.

V rámci vzdělávacího cyklu Úvod do christologie pojednáme v pondělí 14. února o teologickém významu Ježíšova panenského početí a o Ježíšově Božské osobě. Profesor dogmatiky Ctirad Václav Pospíšil Vám sdělí mnoho zajímavého v 16.00.

Existují mravní hodnoty, na kterých se shodnou všichni? A pokud ano, znamená to, že existuje nepsaný zákon, který respektují lidé na celém světě navzdory odlišnému vyznání? To jsou otázky, na něž odpoví profesor Ctirad Václav Pospíšil, překladatel dokumentu Mezinárodní teologické komise: „Hledání univerzální etiky“. Vysíláme v úterý 15. února ve 22.00.

Občanské sdružení Magdalenium pomáhá ženám, které se staly obětí domácího násilí. Nabízí právní, sociální a psychologické poradenství, provozuje azylový dům Helena. Jeho činnost blíže představíme v Magdazínu ve středu 16. února od 9.30.

„Čas není zbytečný a promarnit ho můžeme jen svou hloupostí“, o tom pohovoří redaktor TWR, Miroslav Kubíček, v rámci Rýmování o životě. Zveme k poslechu v pátek 18. února v 9.15.

Setkání s misionáři v Ugandě nabídne pořad Všimli jsme si v pátek 18. února v 16.00. Připravuje redaktor ostravského studia, Antonín Žolnerčík.

Katechismus katolické církve naladíte opět v pátek 18. února v 9.30. Další věta z vyznání víry, nad níž se zastavíme, zní „Věřím v Ducha svatého“.

V týdnu od 14. 2. do 20. 2. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 15. 2. v 18.00 ze studia Radia Prohlas za naše posluchače a přátele, ve čtvrtek 17. 2. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 18. 2. z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 20. 2. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Sviečková manifestácia - Rekonstrukce zásahu bezpečnostních složek vůči pokojnému shromáždění věřících na Hviezdoslavově náměstí v Bratislavě využívá záznam skryté kamery StB. Sledujte v pondělí 14.2. od 20:00.

První díl dokumentu Jako hořčičné zrnko uvede TV Noe v úterý ve 20:00. Dokument mapuje každodenní příběhy obyčejných lidí, které se odehrávají na pozadí velkého tajemství, jakým bylo rodící se křesťanství. Režisér Alberto Castellani, z jehož dílny mohl český divák shlédnout například cyklus „Po stopách apoštola Pavla“, „Po stopách Ježíše Krista“ nebo „Abrahám“, se ve svém nejnovějším šestidílném dokumentu Jako hořčičné zrnko vydává tentokrát na místa, kde žili první svědkové křesťanské víry, a za pomoci biblických i mimobiblických pramenů, svědectví archeologických nálezů i výsledků teologického bádání různých odborníků, rekonstruuje příběh z knihy Skutků apoštolů a prvopočátky církve.

14. díl cyklu Léta letí k andělům, zařazený do programu ve středu 16.2. ve 20:00 nám představí paní Olgu Kopeckou-Valeskou.
Olga Kopecká, známá pod literárním pseudonymem Olga Valeská, pochází z Pelhřimova. Komunistický režim tvrdě poznamenal její mládí. Nemohla studovat, byla bez zaměstnání.V roce 1963 se dostala do emigrace a v roce 1965 začala pracovat v redakci RSE. V roce 1989 byla jmenována zástupkyní ředitele československého oddělení RSE a angažovala se v náboženských pořadech této rozhlasové stanice.

Pravidelný páteční Kulatý stůl můžete sledovat 18.2. opět od 20:00, tentokrát na téma Senioři - Má vzdělávání seniorů smysl?
Na téma zda a jaký význam má vzdělávání seniorů, jak je zapojeno do systému celoživotního vzdělávání budou diskutovat představitelé vybraných vysokých škol. Do přímého přenosu mohou své dotazy posílat také televizní diváci.

Bohoslužby na TV NOe:
Neděle 13. 2. v 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Vlachovice  
Středa 16. 2. v 18:00 Studentská mše svatá z ostravsko-opavského biskupství
Neděle 20. 2. v 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Havířov

Zobrazeno 1536×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka