Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Jedna, svatá, všeobecná

27. 2. 2011 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 28.2. do 6.3.2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Hostem pořadu TWR Stopy - svědectví o Božím jednání bude v pondělí 28. února Markéta Folvarčná,. Její život nabral už v útlém dětství zvláštní směr - ve čtyřech letech jí zemřela maminka a ona vyrůstala v péči starších sester a otce, který ze žalu začal pít. Bůh však jednal zázračně a pragmaticky zároveň. Více se dozvíte od 9.15.

„Spása podle člověka“ a spása podle Boha“ – tak zní název další části vzdělávacího cyklu Úvod do christologie, kterým nás provází profesor Ctirad Václav Pospíšil Naladíte ho v pondělí 7. března od 16.00.

Jaroslav Kratka se těší na slyšenou v Noční lince, kterou vysíláme v pondělí 28. února. Od 22.30 se můžete zapojit do diskuse o tom, proč vznikají sekty a jak účinně pomoci lidem, kteří se v zajetí některé sekty ocitli.

Občanské sdružení Práh nabízí lidem s psychotickým onemocněním z Brna a okolí pomoc a podporu v jejich začleňování do běžného života. S jeho činností Vás seznámí ředitelka této organizace, doktorka Blanka Veškrnová. Poslouchejte Magdazín ve středu 2. března od 9.30.

V cyklu Katechismus katolické církve se právě zaobíráme výkladem modlitby Vyznání víry. Církev je „jedna, svatá, všeobecná, apoštolská“. O čem tyto pojmy vypovídají, to Vám prozradíme v pátek 11. března od 9.30.

Týdeník o klasické hudbě zvaný Oktáva zachytíte v pátek 4. března v 16.55. Představíme Vám program slavného festivalu Pražské jaro 2011.

Loni vyšla pozoruhodná kniha literárního historika Jaroslava Meda, s titulem „Česká literatura v období Mnichova (1938 – 1939)“, která vyhrála anketu Katolického týdeníku Dobrá kniha 2010. Rozhovor s jejím autorem nabídneme v pořadu Všimli jsme si. Do vysílání zařazujeme v pátek 11. března od 16.00.

V týdnu od 28. 2. do 6. 3. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 1. 3. v 18.00 ze studia Radia Proglas za zemřelé posluchače a přátele Proglasu, ve čtvrtek 3. 3. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 4. 3. z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 6. 3. v 9.00 z kostela sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě - Pustkovci.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Pět mužů vypráví příběh svého zavlečení do sovětských pracovních táborů. Jejich zážitky z cesty na Sibiř, život v táboře a návrat do vlasti zůstanou živou výčitkou pro budoucí generace. Podobným scénářem vstoupilo KGB do osudů více než 7000 slovenských občanů. Dokument Přežili jsme Gulag sledujte v pondělí 28. 2. od 20:00 na TV Noe.

Taktéž v pondělí 28. 2. od 20:45 (nebo v reprízách 2. 3. ve 14:50 nebo 4. 3. v 10:00) uvede TV Noe jubilejní 100. díl pořadu Na koberečku, věnovaný nejznámějšímu dílu spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho - Malému Princi. Pořadem vás provede ilustrovaná postavička blonďatého kloučka se šavličkou u pasu. Dozvíte se nejenom, kde autor knihy žil, uvidíte místo, kde své veledílo napsal, ale poznáte také názor literárního vědce a seznámíte se s malým vzorkem ze 180-ti vydaných jazykových mutací.

Co je nového ve výzkumu galaxií? Jaké jsou hvězdné soustavy tvořící galaxie? Jaké jsou nové poznatky o tzv. kulových hvězdokupách? Co se děje při setkání galaxií? To vše a mnohem víc se dozvíte v publicistickém pořadu TV Noe Hlubinami vesmíru s prof. Janem Paloušem, o galaxiích, který můžete sledovat v sobotu 5. 3. od 21:00. Hostem pořadu je specialista na výzkum galaxií Prof. RNDr. Jan Palouš, DrSc. významná osobnost české astronomie.

Bohoslužby na TV Noe:
Neděle 27. 2. v 10:00 Mše svatá z Trnavy
Středa 2. 3. ve 12:00 Mše svatá z kaple studia Telepace
Neděle 6. 3. v 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Šilheřovice

Zobrazeno 1213×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka