Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Žehnající ruce kadeřníka

6. 2. 2011 0:00
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas , tv noe

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 7. 2. do 13. 2. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.


Věčnost – preexistence Slova – to je téma další části vzdělávacího cyklu Úvod do christologie. Cyklem provází profesor Ctirad Václav Pospíšil. Mnoho zajímavého se od něj dozvíte v pondělí 7. února od 16.00.

Pořad z litoměřického studia zařazujeme do vysílání v úterý 8. února ve 22.00. Spolu s P. Vilémem Markem Štěpánem pohovoříme mimo jiné o potřebnosti adorace.

Ve čtvrtek 10. února ve 22.00 představíme organizaci Likvidace Lepry. Hostem pořadu z pražského studia Kristián bude její zřizovatel, Jiří Holý.

„Není-li dost dobře možno hovořit o ateismu bez souvislosti s vírou, lze potom nazvat ateismus opakem víry?“ Nad touto otázkou se zamyslí redaktor TWR, Miroslav Kubíček, v rámci relace Rýmování o životě. Zachytíte v pátek 11. února v 9.15.

V pátečním pořadu Všimli jsme si představíme spiritualitu salesiánů. Tento řád se stará především o výchovu mládeže a život jeho členů je v porovnání s kontemplativními řeholními komunitami hodně aktivní. Jak vypadá salesiánský duchovní život a modlitba, Vám prozradíme v pátek 4. února v 16.00.

„Žehnající ruce kadeřníka“ – tak zní podtitul pořadu Křesťan a svět, jehož reprízu vysíláme v neděli 13. února v17.00. Hostem reverenda Jaroslava Kratky byl brněnský kadeřník, teolog a trvalý jáhen Jan Špilar.

V týdnu od 7. 2. do 13. 2. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 8. 2. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 10. 2. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 11. 2. z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 13. 2. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

V pondělí 7.2. ve 20:00 uvede televize Noe další díl pořadu U pastýře. Pozvání tentokrát přijal poslanec Marek Benda. S moderátory Martinem Komárkem a Zbigniewem Czendlikem si bude v přímém přenosu z Kramářovy vily povídat na celospolečenská, ale i osobní témata týkající se víry, morálky a křesťanských hodnot.

Je to jedna z velkých výzev naší doby. Prostřednictvím dialogu mezi náboženstvími je možné najít styčné body mezi různými kulturami. Tří velká monoteistická náboženství mají za úkol hledat společnou řeč a mají možnost vyhnout se obávanému "střetu civilizací". Dokumentární pořad Na cestách víry: Mezináboženský dialog sledujte v úterý 8.2. od 20:00.

Po stopách brněnského dětství, puberty, dospělosti a současnosti s knězem a ředitelem Radia Proglas Martinem Holíkem jsme putovali v zimě 2011. Diváci pořadu Léta letí k andělům tak uvidí ředitelnu a rozhlasové zákulisí v komplexu biskupského gymnázia, televize Noe a Radia Proglas a nedaleko farnost sv. Augustína, faru a kostel na Kraví hoře. Pod kopcem malý Martin s dvojčetem a třetím bráchou vyrůstal a studoval. Uvidíme také tajuplná místa starého Brna kde se formoval jako skaut a kde sbíral své první dobrodružné zážitky a dozvíme se i drobné soukromé tajnosti z doby studování na gymnáziu na Vídeňské. 
Ve středu 9.2. od 20:00 na TV Noe.

Milovníky lidové kultury zveme ke sledování pořadu U NÁS aneb od cimbálu o lidové kultuře - ve čtvrtek 10.2. od 20:00.

Nedělní bohoslužby na TV Noe:
Neděle 6.2. 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Dolní Bečva
Neděle 13.2. 10:30 Mše svatá z kostela sv. Václava v Ostravě s farností Vlachovice

Zobrazeno 1660×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka