Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Co přináší vztah s Bohem do lidského života?

13. 3. 2011 17:41

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 14.3. do 20.3. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

Během postní doby zařazujeme do našeho vysílání pravidelné pobožnosti Křížové cesty. Ke společné modlitbě a rozjímání nad Kristovým utrpením se můžete připojit každou středu a pátek v 15.08 (krátce po zpravodajské relaci v 15.00).

 

„Co přináší vztah s Bohem do lidského života? O tom na základě vlastní zkušenosti pohovoří Viktoria Polovko, a to v rámci pořadu TWR, Stopy-svědectví o Božím jednání. Poslouchejte v pondělí 14. března v 9.15.

 

Dějiny spásy přiblíží profesor Ctirad Václav Pospíšil v další části vzdělávacího cyklu Úvod do christologie. Jeho výklad zachytíte v pondělí 14. března v 16.00.

 

Měsíčník Dotýkání světla představuje historii a spiritualitu Kongregace Matky Božího Milosrdenství. Více se dozvíte v pondělí 14. března ve 22.00.

 

V pondělí 14. března od 22.30 zařazujeme v rámci Noční linky právnickou poradnu P. Libora Botka. Se svými dotazy či problémy právního charakteru se na něj můžete obracet prostřednictvím telefonu, mailu či krátkých textových zpráv.

 

Na konci loňského roku vyhlásila Střední pedagogická a zdravotnická škola sv. Anežky v Odrách literární soutěž o nejlepší práci na námět svatá Anežka Česká. S výsledky soutěže a s nejzdařilejšími pracemi Vás seznámí pořad Radky Rozkovcové, který naladíte v úterý 15. března ve 22.00.

 

Zahrada je radostí i starostí. Jak se připravit na nastávající sezonu, co nezanedbat a jak svou zahrádku vylepšit? O tom bude řeč v Magdazínu ve středu 16. března od 9.30. Poradí Vám zahradník Evžen Kopecký.

 

Rozhovor s inženýrem Zdeňkem Hromádkou nabídnou kolegové z ostravského studia Hedvika. Přihlásí se ve čtvrtek 17. března ve 22.00.

 

„Existuje Bůh? A lze vůbec uvažovat o tom, zda Bůh je či není?“ Tuto otázku si položí Miroslav Kubíček v pátečním Rýmování o životě. Relaci TWR naladíte 18. března v 9.15.

 

Další díl výkladového cyklu Katechismus katolické církve bude věnován církvi
a jejímu významu ve světle titulů „Boží lid“, „Tělo Kristovo“ a „Chrám Ducha svatého“. Vysíláme v pátek 18. března v 9.30.

 

Debatní pořad Všimli jsme si se v pátek 18. března od 16.00 ohlédne za konferencí Křesťané v Egyptě. Připravuje redaktorka Kateřina Štěpánková.

 

Na jarní koncerty Filharmonie Brno vás pozve Oktáva – týdeník o klasické hudbě – v pátek 18. března v 16.55.

 

V letošním roce se nejprodávanější knihou v Čechách má stát Bible. O Bibli a o tom, jak s ní pracovat a poznávat Boží slovo bude řeč Na sobotní frekvenci Proglasu. Hostem Lucie Endlicherové bude Marie Medková, farářka pro mládež Českobratrské církve evangelické. K poslechu Vás pozveme 19. března v 8.00.

 

Pořadu českobudějovického studia Jan představí Domácí hospic Jordán v Táboře. Promluvíme o počátcích zařízení i o aktuální nabídce služeb. Prozradíme, že kromě péče o nevyléčitelně nemocné, poskytuje hospic také pomoc pozůstalým. Do vysílání zařazujeme v sobotu 19. března v 17.00.

 

V týdnu od 14. 3. do 20. 3. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:

V úterý 15. 3. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 17. 3. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 18. 3. z kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 20. 3. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

Zobrazeno 1178×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka