Co se vysílá, co se píše, co se děje...

K čemu vlastně slouží půst?

20. 3. 2011 10:44
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas , tv noe

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 21.3. do 27.3. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Během postní doby zařazujeme do našeho vysílání pravidelné pobožnosti Křížové cesty. Ke společné modlitbě a rozjímání nad Kristovým utrpením se můžete připojit každou středu a pátek v 15.08 (krátce po zpravodajské relaci v 15.00).

„Boha nikdy nikdo neviděl“, stojí v Písmu. Jak je možné žít ve vztahu s někým neviditelným? O tom v pořadu TWR Stopy-svědectví o Božím jednání pohovoří Tomáš Tyrlík. Jeho příběh uslyšíte v pondělí 21. března v 9.15.

"K čemu vlastně slouží půst?" – tuto otázku položí sobě i Vám redaktorka Klára Beránková. Na Vaše telefonáty se bude těšit v Noční lince, v pondělí 21. března od 22.30.

Rozhovor s opatem kláštera v Želivě, Bronislavem Ignácem Kramárem, přineseme v úterý 22. března ve 22.00. 

Hierarchickým zřízením církve a úlohou laiků se budeme zabývat v cyklu Katechismus katolické církve. Jeho další díl uvedeme v pátek 25. března v 9.30.

O slavnosti Zvěstování Páně se modlíme zvláště za úctu k počatému životu. Pořad Všimli jsme si bude v tento den věnován právě tomuto námětu. Budeme uvažovat o události zjevení archanděla Gabriela Panně Marii, o Mariině odvaze a o víře a pokoře Božího Syna, který přišel na svět jako bezbranné dítě. Do vysílání zařazujeme v pátek 25. března v 16.00.

Knihovničku Proglasu naladíte opět v neděli 27. března ve 13.20. Představíme knihu rabína židovské obce v Massachusetts, Harolda S. Kushnera. Nese název „Překonat strach“. Vydalo ji nakladatelství Vyšehrad v uplynulém roce.

„Dva umělci a jeden lékař“ - umělecký sklář Valér Kováč, komorní pěvkyně Táňa Janošová a lékař Josef Kříž pohovoří o tom, jak je spojuje kříž Kristův. Více se dozvíte v pořadu Křesťan a svět, který vysíláme v neděli 27. března v 17.00.

V týdnu od 21. 3. do 27. 3. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 22. 3. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 24. 3. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 25. 3. z kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 27. 3. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Dokument Ako som mal začať 3. svetovú vojnu můžete sledovat v pondělí 21.3. od 20:00. Dokumentárny portrét Karola Noskoviča, aktivistu Konfederácie politických väzňov Slovenska, ktorý bol v mladosti nespravodlivo väznený. Karol Noskovič už ako malý prejavoval veľkú náklonnost k Bohu. Jeho otec Karol a matka Anna ho už odmalička viedli k náboženským tradíciam. Už ako malý začal miništrovat v miestnom kostole. V roku 1951 začal spolu so svojimi kamarátmi rozširovat letáky propagujúce náboženstvo. Kvôli tomu ho súd už v decembri toho istého roku uznal vinným za vlastizradu. Trest si odpykával v Jáchymove a neskôr v Ostrave, kde pracoval v uhoľných baniach.

V úterý 22.3. od 20:00 uvede TV Noe druhý díl Misijního magazínu: Misie na ostrově Srí Lanka V tomto dílu Misijního magazínu si s hosty představíme život na Srí Lance. Představíme si dokument Kde Bůh roní slzy. Hosté: - Karel Soukal, ředitel PMD za řeckokatolickou církev v ČR - Sr. Mary Prisca Perera, představená kláštera v Ostravě - Sestry Dobrého Pastýře a Pavel Zuchnický, fotograf.

Přímý přenos generální audience papeže Benedikta XVI. Slavnostní projevy i vlastní promluvu papeže Benedikta XVI. přináší televize Noe prostřednictvím Vatikánského televizního centra CTV ve středu 23.3. v 10:30.

A v neděli 27.3. uvidíte v 10.00 hodin mši svatou ve slovenštině z kostela sv. Jakuba v Trnavě.

Zobrazeno 1422×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka