Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Naše peníze, jejich osud

6. 3. 2011 5:00
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas , tv noe

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 7.3. do 13. 3. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

„Spása podle člověka a spása podle Boha“ – tak zní název další části vzdělávacího cyklu Úvod do christologie. Profesor Ctirad Václav Pospíšil Vám sdělí mnoho zajímavého v pondělí 7. března od 16.00.

Magdazínu, který zachytíte ve středu 9. března v 9.30, odpovíme na otázku, jakým způsobem může k řešení sporů přispět mediátor. O mediaci jako oboru zahrnujícím právní, psychologická a sociologická specifika a o profesi mediátora pohovoří MUDr. Věra Jelínková. 

Ve čtvrtek 10. března ve 22.00 se přihlásí ostravské studio Hedvika. Regionální pořad Vás seznámí s osobností spirituála a spisovatele, jáhna Josefa Janšty.

Redaktor TWR, Miroslav Kubíček, se v páteční relaci Rýmování o životě zamyslí nad významem utrpení. K poslechu Vás pozveme v 11. března 9.15.

V cyklu Katechismus katolické církve se právě zaobíráme výkladem modlitby Vyznání víry. Církev je „jedna, svatá, všeobecná, apoštolská“. O čem tyto pojmy vypovídají, to Vám prozradíme v pátek 11. března od 9.30.

Loni vyšla pozoruhodná kniha literárního historika Jaroslava Meda, s titulem
„Česká literatura v období Mnichova (1938 – 1939)“, která vyhrála anketu Katolického týdeníku Dobrá kniha 2010. Rozhovor s jejím autorem nabídneme v pořadu Všimli jsme si. Do vysílání zařazujeme v pátek 11. března od 16.00.

V týdnu od 7. 3. do 13. 3. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 8. 3. v 18.00 ze studia Radia Proglas, na popeleční středu 9. 3. v 18.00 z kostela Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu, ve čtvrtek 10. 3. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 11. 3. z kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 13. 3. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně.

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Do dalšího dílu pořadu U pastýře tentokrát přijal pozvání legendární novinář a dlouholetý ředitel české sekce Svobodné Evropy Pavel Pecháček. Z restaurace U pastýře si s moderátory Martinem Komárkem a Zbigniewem Czendlikem bude povídat na celospolečenská, ale i osobní témata týkající se víry, morálky a křesťanských hodnot. Sledujte v pondělí 7. 3. od 20:00.

Dokument o setkáních mládeže s názvem Síla evangelia můžete shlédnout v úterý 8. 3. v 18:40.

Jaroslav Šindelář je asi nejznámějším restaurátorem plzeňské diecéze, byl nám doporučen biskupem Františkem Radkovským a nelitovali jsme. Založil se svojí manželkou Renátou Střední umělecko-průmyslovou školu Zámeček. Jeho bratr byl slavný zakladatel legendární skupiny Katapult – Jiří „Dědek“ Šindelář. Restauroval snad každý dům v centru Plzně a také mnoho soch. Mnoho soch rovněž vytvořil. V našem dokumentu Léta letí k andělům, vysílaném ve středu ve 20:00, budeme sledovat světelný zázrak na památníku sv. Vojtěcha a Šindelářův obrat ke katolické víře.

Naše peníze, jejich osud - Abychom získali jasnější pohled na věc, skupina mladých Evropanů se vydala s kamerami na setkání s muži a ženami, kteří pracují na rozvojových projektech v jižních zemích, které řídí nevládní organizace CARITAS, Entraide & Fraternité, COMIDE a Akce proti hladu (ACF).
Sledujte v sobotu 12. 3. ve 20:00.

Bohoslužby na TV Noe:
V neděli 6. března zavítají do kostela sv. Václava v Ostravě věřící ze Šilheřovic nedaleko Ostravy. Mši svatou se začátkem v 10.30 celebruje místní duchovní správce P. Petr Huvar.
Ve středu 9.3. začíná doba postní. Kající procesí z římské Baziliky sv. Anselma do Baziliky sv. Sabiny a poté mše svatá z Popeleční středy budou za účasti Benedikta XVI. Začátek v 16.30 hodin.
V neděli 13. března uvedeme v 10,30 přímý přenos mše svaté opět z kostela sv. Václava, tentokrát s farností Velké Karlovice. Celebruje P. Jaroslaw Batóg, SVD, farář.

Zobrazeno 1411×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka