Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Svatý týden s křesťanskými médii

17. 4. 2011 0:00
Rubrika: Další

 

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 18. 4. do 24. 4. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Rozhodne-li se dospělý člověk stát křesťanem, čeká ho poměrně dlouhá cesta přípravy od období katechumenátu až po období mystagogie. Všechny etapy této cesty jsou pochopitelně provázány s liturgií. Ve třetí části vzdělávacího cyklu Liturgie svátostí se s P. Františkem Kunetkou zabýváme námětem iniciačních svátostí. Poslouchejte v pondělí 18. dubna v 16.00.

Noční linkou v pondělí 18. dubna provází reverend Jaroslav Kratka. Od 22.30 si s ním můžete popovídat o postabortivním syndromu a poradit se o tom, jak se s ním vypořádat.

„Teologie Svatého týdne“ – to je téma rozhovoru, ke kterému redaktor Antonín Žolnerčík pozval duchovního správce farnosti Kozmice u Hlučína a zakladatele Křesťanského institutu v Ostravě, P. Mgr. Petra Šustáčka. Regionální pořad naladíte v pondělí 19. dubna od 22.00.

Nevidomou zpěvačkou trpící Turnerovým syndromem, Lenku Kosinovou, pozvala k mikrofonu redaktorka studia Kristián, Kateřina Štěpánková. Rozhovor s ní přineseme v Magdazínu, který naladíte ve středu 20. dubna v 9.30.

350 let kapucínského kostela v Olomouci připomeneme ve čtvrtek 21. dubna ve 22.00. V rámci pořadu ze studia Radim nahlédneme s bratry kapucíny do historie sakrálních prostor zmíněného kostela. Nezapomeneme ani na tamní "pulsování" duchovního života a přiblížíme i průběh oslav, které bratři chystají.

„Jeho ranami jsme uzdraveni“ – titul pořadu Všimli jsme si připomíná text proroka Izajáše o trpícím služebníku. Exegeté v něm spatřují předobraz umučení Ježíše Krista. Více se dozvíte v pátek 22. dubna v mimořádném čase – od 15.30.

Na Velký pátek 22. 4. v 19.00 se vydáme spolu s poutnicí Egérií z konce 4. století do Svaté země. Rukopis jejího cestopisného deníku z latiny přeložila PhDr. Marcela Hejtmanová. Pro rozhlas zpracoval PhDr. Josef Kleibl.

V týdnu od 18. 4. do 24. 4. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 19. 4. v 18.00 mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 21. 4. v 17.00 mši svatou z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami, v pátek 22. 4. velkopáteční obřady z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami, v sobotu 23. 4. ve 21.00 velikonoční vigilii z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami a na Boží hod velikonoční v neděli 24. 4. v 9.00 mši svatou z kostela sv. Tomáše v Brně.

V neděli 24. 4. v 11.55 nabídneme v přímém přenosu také slavnostní požehnání Svatého otce Urbi et orbi

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Smyslem naší činnosti v projektu Praga-Haiti je konkrétní, efektivní a přímá pomoc obyvatelům Haiti. Zaměřujeme se na dlouhodobá řešení základních potřeb obyvatel a konkrétní záměry jednotlivých projektových etap reflektují jejich skutečná očekávání. Jak tento projekt vypadá se dozvíte v úterý 19.4. ve 20:00 v pořadu Misie na živo: Praga - Haiti.

Papuánské Velikonoce: Zelený čtvrtek. Prostřednictvím tohoto dokumentu prožijte společně s domorodými obyvateli z ostrova Papui-Nové Guineji obřady velikonočního třídení. Začínají ve čtvrtek obřadem Zeleného čtvrtku. Lidé mají velikou úctu k posvátnu a do bohoslužby vkládají jim blízká gesta a symboliku. Diváci v dokumentu vysílaném ve čtvrtek 21.4. od 20:45 uvidí neobvyklý obřad umývání nohou, na závěr pak adoraci u Božího hrobu se zpěvem.

Zajímá vás, jak probíhají obřady Svatého týdne v Římě? Pak právě vám je určen dokument „Velikonoce v Římě“, který TV Noe uvede v pátek 22. 4. od 20:45. Nabízí komplexní pohled na slavení obřadů Svatého týdne ve Věčném městě. Dovíme se mnoho zajímavostí od předních teologů, profesorů a vatikánských historiků o tom, jak vypadali poslední dny Ježíšova života před jeho smrtí a zmrtvýchvstáním. Církev od nepaměti tyto události prožívá v liturgii velmi slavnostně. Od mytí nohou, přes Kalvárii až po radost velikonočního rána nás Benedikt XVI. provede obřady, jímž bude v těchto dnech sám předsedat.

Bohoslužby a pobožnosti na TV Noe během svatého týdne:
Zelený čtvrtek 
09:00 - Mše svatá z Katedrály Božského Spasitele v Ostravě se svěcením olejů
17:30 - Mše svatá na Památku Večeře Páně z Lateránské baziliky s Benediktem XVI.
Velký pátek
17:00 - Památka Umučení Páně s Benediktem XVI. z Vatikánské baziliky
21:15 - Křížová cesta z Kolosea s Benediktem XVI.
Bílá sobota
21:00 - Velikonoční vigilie z Vatikánské baziliky s Benediktem XVI.
Boží hod velikonoční
10:15 - Mše svatá z Náměstí sv. Petra v Římě s Benediktem XVI.





Zobrazeno 1435×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka