Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Anděl z Dachau

26. 6. 2011 0:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 27. 6. do 3. 7.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Rozhlasovou univerzitu naladíte v pondělí 27. června v 16.00. Její další část je věnovánaosobnosti brněnského kněze Martina Středy z řádu jezuitů, který zahynul při obléhání města Švédy v roce 1649.

Závěrečné vydání měsíčníku Nahlížení připravuje na pondělí 27. června na 22.00 redaktor Ondřej Krajtl. Uslyšíte profesora Petra Osolsobě, který před lety tento cyklus pořadů zahajoval, řeč bude mimo jiné o nedávné konferenci katolických shakespearologických badatelů v New Yorku.

Anděl z Dachau – to je přezdívka P. Engelmara Huberta Unzeitiga, sudetského kněze, který v koncentračním táboře v Dachau pomáhal ruským zajatcům a vězňům nakaženým skvrnitým tyfem. O jeho životě pohovoříme s historikem Martinem Weissem, a to ve čtvrtek 30. června ve 22.00.

V pátek 1. července se v rámci cyklu Katechismus katolické církve budeme zabývat svátostí biřmování. K poslechu Vás pozveme v 9.30.

Od konce června do poloviny července probíhají v Šumperku Klášterní hudební slavnosti– v programu letos figurují Gabriela Demeterová, Jana Boušková, Moravská filharmonie Olomouc a další. Více prozradí týdeník Oktáva v pátek 1. července v 16.55.

V pátek 1. července uvedeme první část nového vzdělávacího cyklu z produkce pražského studia. Věnovat se v něm budeme ruským teologům a filozofům přelomu 19. a 20. století. Pořad naladíte ve 22.00.

V pátek 1. července promluvíme v pořadu Všimli jsme si o odkazu sv. Cyrila a Metoděje,jejichž památku si připomeneme o několik dnů později. V 16.00 zasedne ve studiu historik Petr Kubín, přednášející na Katolické teologické fakultě Karlovy univerzity.

Profesionální deformace se nevyhýbá ani nemocničnímu personálu a často se stává, že lékaři pacienta vnímají jako číslo diagnózy. Tomu se snaží čelit primář chirurgického oddělení nemocnice sv. Zdislavy ve Velkém Meziříčí, MUDr. Jaroslav Tvarůžek. Rozhovor s ním Vám nabídneme v relaci Křesťan a svět v neděli 3. července v 17.00.

V týdnu od 27. 6. do 3. 7. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 28. 6. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 30. 6. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 1. 7. v 18.00 z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v neděli 3. 7. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1673×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka