Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Prázdninové tipy z Proglasu a Noe

18. 7. 2011 15:01

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 18. 7. do 24. 7. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Třetí část seriálu České dědictví vysíláme v pondělí 18. července od 16.00. Vila Tugendhat, vynikající umělecké dílo architekta Ludwiga Miese van der Rohe, zásadním způsobem ovlivnila vývoj moderní architektury. Mnoho zajímavého Vám o ní prozradí ředitel Muzea města Brna, Pavel Ciprian.

Jak se vaří v Anglii, Švýcarsku či Novém Zélandu? Jak se pracuje v kurzu vaření? Kterým známým lidem připravil jídlo náš host? To vše se dozvíte od kuchaře Michala Bartáka. Kafemlýnek s podtitulem „Seznamte se s gastronomií“ opakujeme v úterý 19. července v 9.30.

V úterý 19. července ve 22.00 uvádíme pořad olomouckého studia Radim. Sestry Neposkvrněného početí Panny Marie provozují na Hrnčířské ulici v Olomouci misijní kavárnu Õde. Dvě sestry z této komunity zhodnotí rok fungování kavárny a nastíní své plány do budoucna.

Sanatorium Klimkovice jsou lázně s vynikající úrovní léčby. Specialisté zde dosahují vynikajících výsledků a mají bohaté zkušenosti s léčbou pohybového ústrojí, neurologických nemocí, gynekologických a cévních onemocnění. Redaktor studia Hedvika, Antonín Žolnerčík, tyto lázně navštívil a k mikrofonu pozval jejich obchodní referentku, paní Kristinu Cnopovou. Rozhovor s ní uslyšíte ve čtvrtek 21. července ve 22.00.

Svátosti smíření je věnována další část vzdělávacího cyklu Katechismus katolické církve. Zachytíte ji v pátek 22. července v 9.30.

Bratři karmelitáni se učí žít před Boží tváří po vzoru proroka Eliáše. Jsou také velkými ctiteli Panny Marie. Mezi svaté karmelitány a karmelitky patří velké osobnosti, které dodneška provázejí duchovním životem řadu věřících. Jsou to Terezie z Avily, Terezie z Lisieux a Jan od Kříže. O tom, jak se modlí karmelitáni, jsme pohovořili v jednom ze dříve odvysílaných pořadů Všimli jsme si. Opakujeme v pátek 22. července v 16.00, připravil Marek Chvátal.

V týdeníku Oktáva Vás Klára Beránková tentokrát pozve na Mezinárodní hudební festival Špilberk 2011. Do jeho programu nahlédneme v pátek 22. července v 16.55.

Osobnost nedávno zesnulého Mojmíra Trávníčka, literárního editora, historika a kritika, představíme v Knihovničce Proglasu. Naladíte ji v neděli 24. července ve 13.20.

V týdnu od 18. 7. do 24. 7. 2011 vysílá Radio Proglas přímým přenosem tyto bohoslužby:
V úterý 19. 7. v 18.00 prostřednictvím slovenského radia Lumen z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku, ve čtvrtek 21. 7. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 22. 7. v 18.00 z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, v neděli 24. 7. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

yhoiv

Premiéru dokumentu Sandra o Sandře Walachové sledujte v pondělí 18. 7. od 21:25.

Že ani v čase letních dovolených nemusí zaplňovat televizní obrazovky jenom zprávy jako vystřižené z černé kroniky? O tom se vás pokusí přesvědčit pozitivně laděné zpravodajství TV Noe. Zpravodajské Noeviny sledujte v úterý 19. 7. v 19:40.

Hostem pořadu Léta letí k andělům Otakáro Mária Schmidta je zpěvačka Miluška Voborníková. Její sestřenice Jana Dominika Bohušová, dominikánka a zasvěcená panna, je ve službách královehradeckého biskupství jako asistentka biskupa Dominika Duky, OP - dominikána. Její maminka za svobodna Marie Voborníková a tatínek Milušky Voborníkové Josef Voborník jsou sourozenci. Nejen o tom bude portrét slavné semaforské zpěvačky a manželky zpěváka Petra Spáleného, legendární Milušky Voborníkové. Vysíláme ve středu 20. 7. ve 20:00.

GESHEM - afroamerické spirituály. Záznam vystoupení afro-amerických spirituálů z kostela sv. Václava v Ostravě 2009 v podání vokálního souboru GESHEM sledujte v pátek 22. 7. od 13:40. (www.geshem.cz)

V neděli 24. 7. v 10:30 máte možnost prostřednictvím TV Noe sledovat záznam primiční mše svaté P. Lukáše Jambora ze Lhoty u Zlína.

 

Zobrazeno 1211×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka