Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Všimli jsme si... SDM

21. 8. 2011 0:00
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Proglas

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 22. 8. do 28. 8. 2011


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Doktor Marek Perůtka z Katedry dějin umění Univerzity Palackého v Olomouci pohovoří v rámci cyklu České dědictví o čestném sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci. Tato pozoruhodná památka je od roku 2001 na seznamu UNESCA je. Více se dozvíte v pondělí 22. srpna v 16.00.

Filosof a teolog, současný děkan Teologické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, Tomáš Machula bude hostem regionálního pořadu s datem vysílání 22. 8. ve 22.00. Pohovoří o vlastní cestě životem a o tom, jak chápe vztah mezi vědou a vírou. Dále poukáže na to, co z poselství svatého Tomáše Akvinského může oslovit dnešního člověka.


Zajímavá místa, která získala nejvíce hlasů v anketě „Sto českých nej“, navštívíme v Barvínku. V úterý 23. srpna v 16.00 se podíváme například na horu Blaník, k řece Lužnici nebo na archeologické naleziště v Mikulčicích.

Poradenské služby Charity Hradec Králové přiblíží pořad regionálního studia Vojtěch. Naladíte ho v úterý 23. 8. ve 22.00.

Skladatel, spisovatel, pedagog a držitel četných ocenění, profesor Ilja Hurník, byl hostem Magdazínu letos na jaře. První část rozhovoru s ním o životě a o hudbě zachytíte v repríze ve středu 24. 8. v 9.30.

V rámci cyklu České nebe představíme ve čtvrtek 25. srpna ve 22.00 sv. Hedviku Slezskou.

Další část Katechismu katolické církve bude věnována svátosti kněžství. K poslechu Vás pozveme v pátek 26. 8. v 9.30.

Pořad Všimli jsme si v pátek 26. 8. nabídne ohlédnutí za Světovými dny mládeže ve Španělsku. Připravili jsme pro Vás sestřih těch nejzajímavějších reportáží z letošního setkání mladých se Svatým otcem. Naladíte v 16.00.

V hudebním týdeníku Oktáva uslyšíte v pátek 26. 8. v 16.55 houslového virtuosa Pavla Ereta.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu bohoslužby:
V úterý 23. 8. v 18.00 z baziliky sv. Kříže v Kežmaroku, ve čtvrtek 25. 8. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 26. 8. v 18.00 z katolického kostela Svatého Ducha v Ostravě - Zábřehu, v neděli 21. srpna v 9.30 z kostela svatého Augustina v Brně.


» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Jan Pavel II., etapy apoštolátu - pondělí 22. 8. ve 13:05
Dokumentární film vatikánské produkce přibližuje dlouhou životní pouť papeže Jana Pavla II., kterou lze rozdělit do čtyř období. „Otevřete brány Kristu“: těmito slovy začíná svůj pontifikát, během něhož se neustále snažil zaměřovat pozornost na postavu Krista. Postupem času se dalším výrazným tématem jeho služby na Petrově stolci stal mezináboženský dialog, odmítání války a poselství míru, které přinášel při svých cestách po celém světě. Třetí část dokumentu připomíná pokornou odvahu papeže, který jménem církve prosí za odpuštění všech vin minulosti. Na závěr se přesvědčíme o tom, že i ve stáří, kdy papežovi scházely fyzické síly, dokázal vydat krásné svědectví statečným snášením svého utrpení.

Zobrazeno 1346×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka