Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Do Japonska či na Valašsko? Nebo radši vícečlenná rodina?

26. 9. 2011 10:24
Rubrika: TV Noe a Radio Proglas | Štítky: Radio Proglas

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 26. 9. do 2. 10. 2011.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Vesnice Holašovice je představitelem stavebního stylu jihočeského baroka a zároveň památkou UNESCO od roku 1998. Lidové stavitelství, které Holašovice v celistvé podobě uchovávají, přiblížíme v poslední části cyklu České dědictví. Naladíte v pondělí 26. září v 16 hodin.

Nový pořad z produkce TWR Život víry naladíte v pondělí 26. září po desáté večerní. O tom, jak se člověk musí „dotknout duchovna“, aby skutečně uvěřil, vypráví Daniel Kaleta.

Jak rozdělit pozornost ve vícečlenné rodině? Jak to udělat, aby se každý člen rodiny cítil jako jedinečný a plně ceněný? Těmto otázkám se věnuje Kafemlýnek s Adrianou Růžičkovou – poslouchejte v úterý 27. září v 9.30.

NOE – to je nová křesťanská škola v Pardubicích. Na jakých principech funguje, co nabízí rodičům a žákům, prozradíme v pořadu královéhradeckého studia. Vysíláme v úterý 27. září ve 22 hodin.

Postavě knížete sv. Václava, našeho národního patrona, se věnuje cyklus České nebe. Mimořádně zařazujeme ve středu 28. září o půl jedenácté dopoledne.

V červenci vystoupil na Velehradě americký písničkář John Michael Talbot, jeden z nejoblíbenějších interpretů moderní křesťanské hudby. V pořadu Jak se vám líbí ve středu 28. září v 19.15 vám nabídneme rozhovor, který s ním natočil náš redaktor Luděk Strašák.

Na setkání s Japonskem vás zveme v magazínu Pod slunečníkem ve čtvrtek 29. září. Do země vycházejícího slunce nás zavede herec, moderátor a pedagog na brněnské JAMU Igor Dostálek. Vysíláme od půl desáté dopoledne.

O krásách Valašska je název nového alba folkrockové skupiny Fleret. O novém albu a nové podobě Fleretu bude s naším redaktorem Radkem Habáněm hovořit kapelník Zdeněk Hrachový. Naladíte ve čtvrtek 29. září ve čtvrt na osm večer.

O humoru a o tom, jaké místo má v biblické víře přemýšlí Miroslav Kubíček, autor relace TWR Rýmování o životě. Zachytíte v pátek 30. září v 9.15.

Otázce ctností se věnuje cyklus katechismu katolické církve v pátek 30. září o půl desáté dopoledne.

František Bublan a Radek Vaníček budou v pořadu Všimli jsme si v pátek 30. září hovořit o pomoci české katolické charity nezaměstnaným. Uslyšíte v 16 hodin.

V Knihovničce Proglasu představí Hana Svanovská paměti literárního redaktora Ladislava Jehličky, které vyšly v nakladatelství Torst pod názvem Křik koruny svatováclavské. Budeme se jim věnovat v neděli 2. října ve 13.20.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu bohoslužby:

V úterý 27. 9. v 18.00 prostřednictvím Radia Lumen, ve středu 28. 9. v 9.00 z kostela sv. Václava v Rousínovci, ve čtvrtek 29. 9. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 30. 9. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 2. 10. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Po hladině - první díl: Symbol - pořad České televize nyní i na TV Noe. Každé pondělí od 18:00 a neděli od 16:00. Jedná se o vzdělávací projekt, snažící se oslovit teenagery otázkami bytí, životních principů, morálky. Současně pořad náboženský, který chce prezentovat křesťanské, resp. biblické postoje k celé oblasti etických norem. První díl cyklu se věnuje symbolu jako takovému. Sleduje, jak vstupuje do naší komunikace jako společenský úzus, jako ikona i jako odlesk reality.

30. 9. v 18:00 nabídne TV Noe přenos mše svaté z Festivalu pod věží. Ve 22:00 pak TV Noe bude přenášet i večer chval ze stejné akce.

 

 

Zobrazeno 1197×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka