Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Po světě stopem či mravní svědomí člověka?

18. 9. 2011 15:17

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 19. 9. 2011.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Vzdělávací cyklus České dědictví naladíte opět v pondělí 19. září v 16.00. Poutavý výklad Františka Kadlece, ředitele Odboru turistického ruchu správy Pražského hradu, Vás zavede do historického jádra Prahy.

Noční linku zachytíte v pondělí 19. září ve 22.30. Tentokrát se dovoláte Antonínu Žolnerčíkovi, který moderuje církevně právní poradnu s Liborem Botkem.

V jednom vydání Kafemlýnku v březnu 2007 se mluvilo o manželském slibu. Hosty zmíněného magazínu byli P.  Václav Slouk a P. Karel Orlita. Hovořili také o rozluce a o tom, že láska není jen cit, ale zahrnuje i rozum a vůli. Opakujeme v úterý 20. září v 9.30.

XVII. festival mužských pěveckých sborů přiblížíme v regionálním pořadu studia Radim. Mužské pěvecké sbory z Olomouce, Ostravy, Vsetína a Valašského Meziříčí, o nichž bude řeč, se věnují duchovní hudbě ekumenického charakteru.Vysíláme v úterý 20. září ve 22.00.

„Jsme tu a patříme mezi vás“ – tak zní podtitul Magdazínu ve středu 21. září. Od 9.30 nabídneme rozhovor o životě s mentálně postiženými lidmi. O Společnosti pro jejich podporu povypráví Marie Kotačková z Třebíče.

Ve středu 21. září v 16.55 pokračuje ve Folklorním okénku projekt „Muzikanti, to sú chlapci!“ Hostem pořadu bude mladá cimbálová muzika Primáš z Boleradic.

Ve čtvrtek 22. září v 9.30 se Pod slunečníkem setkáme se studentkou práv, Marií Barešovou, která se s přáteli vydává na cesty po světe stopem. Jaké jsou výhody a jaká jsou rizika tohoto způsobu cestování, a jak se charakter cestování stopem mění spolu s rostoucí vzdáleností od České republiky? To jsou některé z otázek, na něž Lucie odpoví.

S novým vedením občanského sdružení Likvidace Lepry a s jeho plány do budoucna Vás seznámí pořad studia Kristián. Naladíte ve čtvrtek 22. září ve 22.00.

Další část cyklu Katechismus katolické církve uvedeme v pátek 23. září v 9.30. Pojednáme o mravním svědomí člověka.

 

Pořad Všimli jsme si, s datem vysílání v pátek 23. září od 16.00, dokumentuje aktuální stav známého  charitního projektu Adopce na dálku.

Šumperský dětský pěvecký sbor Motýli představíme v hudebním týdeníku Oktáva v pátek 23. září v 16.55.

V Knihovničce Proglasu, kterou naladíte v neděli 25. září ve 13.20 otevře Marie Blažková životopis sira Winstona Churchilla z pera historika Paula Johnsona.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu bohoslužby:

V úterý 20. 9. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 22. 9. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 23. 9. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 25. 9. v 9.00 z kostela sv. Tomáše v Brně.

 

 

Zobrazeno 902×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka