Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Ekologické principy i úcta k jídlu

24. 10. 2011 17:26

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 24. 10. 2011.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

"K tomu, abych se bavila, nepotřebuji hřích“, říká Alina Polovko. Tato mladá dívka z Prahy už má v zásadních životních otázkách jasno; o svůj příběh se s Vámi rozdělí v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 24. října v 9.15.

V pondělí 24. října ve 22.00 uvede Radio Proglas regionální pořad z jihočeského studia Jan Neumann. Představí Vám křesťanský časopis pro děti Duha. Redaktor Petr Pospíšil pozval k mikrofonu jeho nového šéfredaktora P. Cyrila Havla.

Noční linku s Antonínem Žolnerčíkem na téma „Chléb náš vezdejší" aneb úcta k jídlu a ke chlebu především vysíláme v pondělí 24. října ve 22.30.

Jak žít v souladu s životním prostředím? Jak uskutečňovat ekologické principy ve své domácnosti? Odpovědi na tyto a další související otázky přinese repríza Kafemlýnku z února roku 2008. Zařazujeme v úterý 25. října od 9.30.

V dětském magazínu Barvínek prozradíme, co je nového v Misijních dílech dětí, představíme starší CD skupiny Zuby nehty s názvem Dítkám a v rubrice 100 českých nej seznámíme malé posluchače s firmou Blata, která vyrábí motocykly, čtyřkolky a minibiky. To vše v úterý 25. října od 16.00.

Pořad z královéhradeckého studia Vojtěch naladíte v úterý 25. října ve 22.00. Společně navštívíme hospic sv. Alžběty v Červeném Kostelci.

V pokračování cyklu České nebe se budeme zabývat osobností bl. Karla Habsurského, posledního, byť nekorunovaného českého krále a rakouského císaře. Jeho životní osudy nám přiblíží Milan Novák, ředitel zámku v Brandýse nad Labem a nositel papežského řádu Sv. Řehoře Velikého. K poslechu Vás pozveme ve čtvrtek 27. října ve 22.00.

O společenské prestiži a také o tom, jak jsme si polepšili, pohovoří redaktor TWR, Miroslav Kubíček. Jeho úvahu si můžete vyslechnout v rámci Rýmování o životě, pátek 28. října od 9.15.

Mravní zákon - co k tomuto tématu říká Katechismus katolické církve? To se dozvíte v pátek 28. října od 9.30, v další části stejnojmenného vzdělávacího cyklu.

Pořad Všimli jsme si věnovaný dvacetiletému výročí Muzea romské kultury připravuje šéfredaktor Pavel Mikšů. Poslouchejte v pátek 28. října od 16.00.

Mužskou vokální skupinu VOSK přiblíží hudební týdeník Oktáva v pátek 28. října v 16.55.

Není v Bibli mnoho míst, kde se mluví o tom, že se Ježíš rozhněval. Jeden takový výrazný okamžik nastal, když se učedníci pokoušeli odehnat od něj děti. "Nechte děti přicházet ke mně" - to je téma rozhovoru Lídy Hojkové s Eliškou Krmelovou, ženou, která už dlouhá léta usiluje o to, aby se evangelium Ježíše Krista
dostávalo právě k dětem. Rozhovor přineseme v pořadu TWR Na sobotní frekvenci Proglasu, 29. října od 8.00.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:
V úterý 25. 10. v 18.00 studentskou mši svatou ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 27. 10. v 18.00 mši svatou z baziliky sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě u příležitosti zahájení celostátního kongresu katechetů (bohoslužbě předsedá brněnský biskup Vojtěch Cikrle), v pátek 28. 10. v 18.00 z katolického kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 30. 10. v 9.00 z kostela svatého Tomáše v Brně.

Zobrazeno 1031×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka