Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Madrid opět na obrazovkách TV Noe

2. 10. 2011 8:37

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 2. do 10. 10. 2011.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Říká se, že teprve krize a životní ztráty prověří, jací skutečně jsme a na čem stavíme. Pavel Schuma prožil těžkou zkoušku - co si díky ní uvědomil a jak ji prožíval, to Vám poví v pořadu TWR Stopy - svědectví o Božím jednání, který uslyšíte v pondělí 3.října v 9.15.

V pondělí 3. října v 16.00 uvádíme nový vzdělávací cyklus s názvem Katecheze v dějinách a současnosti. Podtitul první části zní Katechetika a katecheze. Redaktor Marek Chvátal hovoří na dané téma se svým hostem, jímž je teolog Ludvík Dřímal z Univerzity Palackého v Olomouci.

Noční linku zachytíte opět v pondělí 3. října ve 22.30. Na Vaše telefonáty bude čekat Jaroslav Kratka, který si s Vámi rád popovídá o tom, jak se orientovat ve světě převrácených hodnot.

Hostem Kafemlýnku bude v úterý 4. října Tomáš Kuchař, zástupce člena Evropské charty venkovských obcí pro Českou republiku, obec Starý Poddvorov. Dozvíte se od něj o setkáních různých národů, které se vzájemně představují a poznávají své tradice a zvyky. Poslouchejte v obvyklých 9.30.

Mnozí věří, že Turínského plátno je skutečně pohřebním plátnem, kterým bylo ovinuto tělo Pána Ježíše. Spolu s plzeňským biskupem, otcem Františkem Radovským, se na něj podíváme očima moderních věd: fyziky, archeologie, umění, chemie a statistiky. Mnoho zajímavého prozradí Barvínek v úterý 4. října od 16.00.

Regionální pořad studia Radim nabídne další díl z cyklu Osobnosti arcidiecéze Olomouc. Tentokrát se seznámíme se slovinským skladatelem Jacobem, který patřil k nejvýznamnějším skladatelům vokální polyfonie. Na konci 16. století působil právě v Olomouci. Pořad naladíte v úterý 4. října ve 22.00.

Život s divadelní vůní – to je název prvního říjnového vydání magazínu Pod slunečníkem, ve kterém se setkáme s hercem a moderátorem Janem Novotným. Vysíláme od 9.30.

Před 400 lety byla jesenická osada Vrbno pod Pradědem povýšena na město. Redaktor studia Hedvika, Antonín Žolnerčík, město navštívil a k mikrofonu si pozval jeho starostku Helenu Kudelovou. Rozhovor s ní přineseme ve čtvrtek 6. října ve 22.00.

O tom, co je a co není "normální", a o tom, z čeho odvozujeme měřítko hodnot, uvažuje redaktor TWR Miroslav Kubíček v pátečním Rýmování o životě. Krátké zamyšlení nabídne v 9.15.

V cyklu Katechismus katolické církve se budeme v pátek 7. října zabývat otázkou hříchu. K poslechu Vás pozveme v 9.30.

Pravidelný pořad Všimli jsme si bude v pátek 7. října věnován letošní česko-slovenské vlakové pouti do Lurd. Více o ní se dozvíte od 16.00.

Námětem „Ave Maria v hudbě“ se zabývá hudební týdenník Oktáva. Jeho mimořádnou reprízu zařazujeme v pátek 7. října v 16.55. Připravil Emil Skoták.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu bohoslužby:

V úterý 4. 10. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 6. 10. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 7. 10. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 9. 10. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

» TV Noe

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Od soboty televize Noe reprízuje přenosy z Českého národního centra v Madridu. Podrobnosti naleznete v této aktualitě na webu: http://www.tvnoe.cz/detail-clanek/reprizy-prenosu-televize-noe-ze-svetovych-dnu-mladeze-v-madridu.html

Každou neděli ve 20:00 můžete sledovat seriál Náš dům v kosmu, tentokrát na téma ekologie a bioetika. Autor a průvodce je Marek Orko Vácha.

Noční univerzita se bude zabývat tématem Jak zakusit Boží moc a lásku ve svím životě. Ve středu, 5. října, ve 20:25.

Kulatý stůl bude tentokráte na téma Turínské plátno. Vysílat se bude v pátek, 7. října, ve 20:00.

Zobrazeno 1131×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka