Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Růženci se bude věnovat i Radio Proglas a TV Noe

9. 10. 2011 19:36

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 10. 10. 2011.


» Proglas

Téma měsíce na signály.cz zní: Modlitba růžence. Modlit růženec se můžete i s posluchači Radia Proglas, a to každý den kromě čtvrtka a neděle, v čase mezi 22:30 a 23:00.

Každý člověk má k Bohu jedinečný vztah. Ale když se učíme, automaticky napodobujeme ty, kteří jdou před námi. A tak se naše vztahy někdy mohou podobat těm jejich. Otázku, jestli to je nebo není dobře,  objasní příběh Marty Černé a Pavla Surého. Uslyšíte ho v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 10.října v 9.15.

Druhou část vzdělávacího pořadu Katecheze v dějinách a současnosti uvedeme v pondělí 10. října v 16.00. Tentokrát  pojednáme o formách katecheze v dějinách.

Centra pro rodinu v České republice připravují programy i pro jednotlivé rodiče s dětmi. Jaká je jejich nabídka, to Vám poví Irena Kintrová v Kafemlýnku, s datem vysílání v úterý 11. října od 9.30.

Letos si připomínáme 170 let uplynulých od narození skladatele Antonína Dvořáka. V Barvínku navštíví jeho rodiště, místa spojená s jeho životem a zeptají se i některých interpretů jeho děl, jak se jim Dvořákova hudba líbí. Pestrý magazín především pro malé posluchače se vysílá v úterý 11. října v 16.00.

K setkání s malířkou, kreslířkou a karikaturistkou Marií Plotěnou Vás Proglas pozve v magazínu Pod slunečníkem. Marie Plotěná se zabývá kresleným humorem, významnou oblast její tvorby tvoří drásané pastely. Do světa výtvarných doteků se spolu s námi můžete vydat ve čtvrtek 13. října od 9.30.

Cyklus České nebe přiblíží osobnost sv. Vintíře. Jde o světce německého původu spjatého s oblastí šumavského pohraničí. Více o něm Vám prozradí ve čtvrtek 13. října ve 22.00.

Lidské společenství – osoba a společnost. Co k tomuto tématu říká Katechismus katolické církve? To se dozvíte v pátek 14. října v 9.30. Spisovatelka Markéta Hejkalová představí v pořadu Všimli jsme si připravovaný knižní veletrh v Havlíčkově Brodě. Poslouchejte v pátek 14. října v 16.00. V Knihovničce Proglasu v neděli 16. října ve 13.20 Vás Marie Blažková seznámí s novinkami nakladatelství Refugium.

Pozvání do nedělní relace Křesťan a svět přijal historik Jiří Riedl. 16. října od 17.00 pohovoří o česko-polských vztazích, kterými se zabývá v rámci své profese a zároveň je to jeho srdeční záležitost.

V pořadu Slyšte, lidé! si představíme pražskou skupinu Bluesberry. Pustíme si několik ukázek z alba „Blues je třeba“ a připomeneme i starší nahrávky. Pořad zachytíte v sobotu 15. října v 19.15.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu bohoslužby:
V úterý 11. 10. v 18.00 ze studia Radia Proglas za nemocné posluchače, ve čtvrtek 13. 10. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 14. 10. v 18. z katolického kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 16. 10. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

Modlitbu růžence z Fatimy vám TV Noe přinese ve středu, 12. října, ve 22:30 hodin.

S Tv Noe můžete opět putovat po evropských klášterech, v úterý od 20:00 hodin.

Jak se připravit na Cyrilometodějské výročí? O tom bude přednáška Prof. Petra Piťhy v rámci pořadu Noční univerzita. Ve středu, 12. října, ve 20:25.

Tv Noe bude reflektovat i Mezinárodní festival outdoorových filmů. V pátek, 14. října, můžete na obrazovkách shlédnout slavnostní zahájení tohoto festivalu , a to v 18:10, a i blok filmů z tohoto festivalu v 18:50.

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1336×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka