Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Sociální spravedlnost? Pozdní mateřství?

17. 10. 2011 15:50
Rubrika: Další

Z programové nabídky Radia Proglas v týdnu od 17. 10. 2011.


» Proglas

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

Když člověk prochází těžkostmi nebo nemocí, je to velká zkouška. Ale stejně těžké pro nás je, když trpí naši milovaní. O tom, co prožila paní Ludmila Vernerová, uslyšíte v pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání, a to v pondělí 17. října v 9.15.

Katecheze a katechismy – vztahem mezi nimi se bude zabývat docent Ludvík Dřímal v další části vzdělávacího cyklu Katecheze v dějinách a současnosti. Poslouchejte v pondělí 17. října v 16.00.

„…a odpusť nám naše viny, jakož i my odpouštíme našim viníkům“ – tak zní podtitul Noční linky s Annou Mackovou, bývalou asistentkou ředitele Proglasu. Ke společné diskusi se můžete po telefonu připojit v pondělí 17. října ve 22.30.

Pozdní mateřství – co přináší a co naopak ubírá? Fenomén matek starších třiceti let - dříve výjimka, dnes stále častější realita. Jak se v ní daří maminkám, které přijaly nebo se rozhodly mít vlastní dítě i v pozdějším věku? A jak se liší život s prvním dítětem od života s dětmi dalšími?V Kafemlýnku v úterý 18. října budeme hledat odpovědi právě na tyto otázky spolu s hostem – Pavlou Dobešovou. Vysíláme od 9.30.

Osobnost P. Petra Havlíčka z řádu jezuitů představíme pořad z olomouckého studia Radim. Uvádíme v úterý 18. října ve 22.00.

Obezřetnost je další ze ctností, o kterých hovoří reverend David Bast v relaci TWR Slova naděje. K poslechu Vás pozveme ve čtvrtek 20. října v 9.15.

Redaktor Antonín Žolnerčík navštívil s reportážním mikrofonem farnost Rýmařov na Bruntálsku. Rozhovor s tamním děkanem P. Františkem Zehnalem zachytíte ve čtvrtek 20. října ve 22.00.

Sociální spravedlnost z pohledu Katechismu katolické církve představí další díl stejnojmenného výkladového cyklu. Naladíte ho v pátek 21. října v 9.30.

Relace Všimli jsme si bude v pátek 21. října věnována vývoji a současné situaci hospicové a paliativní péči u nás. Hostem Marie Blažkové bude doktor Jiří Prokop, ředitel hospice v Rajhradě u Brna. Mnoho zajímavého se od něj dozvíte od 16.00.

„Architekti kultury smrti“ – to je nový titul z produkce nakladatelství Res Claritatis. Dílo přiblížíme v Knihovničce Proglasu v neděli 23. října ve 13.20.

Už neuvěřitelných dvacet let rozdávají manželé Radovi prostřednictvím svých písní nejen pohodu a povzbuzení, ale také požehnání, kterého se jim v tak hojné míře dostává. Rozhovor s nimi přineseme v pořadu Křesťan a svět v neděli 23. října v 17.00.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu bohoslužby:
V úterý 18. 10. v 18.00 ze studia Radia Proglas, ve čtvrtek 20. 10. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 21. 10. v 18. z katolického kostela svatého Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 23. 10. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

Zobrazeno 1203×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka