Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Svědectví o Božím jednání i zamyšlení nad smyslem života

30. 10. 2011 10:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 31.10. do 6.11. 2011.


» Proglas

O tom, že ani docházka do církve nedělá z lidí křesťany, bude v pořadu TWR Stopy - svědectví o Božím jednání, vyprávět Jitka Buchtová z Jihlavy – poslouchejte v pondělí 31. října v 9.15.

 

V rámci vzdělávacího cyklu Katecheze v dějinách a současnosti hovoříme o evangelizaci. Jak nám katecheze v této oblasti může pomoci, to se dozvíte z rozhovoru s profesorem Ludvíkem Dřímalem v pondělí 31. října v 16.00.

 

V pořadu TWR Život víry přivítáme Kateřinu Rybárikovou. Myslela si, že všechny těžkosti, které ji v životě provází, se promění v okamžiku, kdy vyzná víru v Boha. Ale všechno se ještě zhoršilo. Jaká z nich byla cesta ven? O svou zkušenost se s Vámi rozdělí v pondělí 31. října ve 22.00.

 

Jak mluvit s dětmi o těch, kdo nás předešli na věčnost? Má smysl vracet se do minulosti? Irena Kintrová bude v Kafemlýnku mluvit o potřebě hledání vlastní identity. Magazín nejen pro maminky na mateřské dovolené uvádíme v úterý 1. listopadu v 9.30.

 

Regionální pořad ze studia Radim Vás provede po třech olomouckých kostelech, které jsou zasvěcené Všem svatým. K poslechu Vás pozveme v úterý 1. listopadu ve 22.00.

 

O biofyzice, o práci v dětské redakci Proglasu a především o vlastním hudebním projektu – muzikálu Tarsan, bude v pořadu Pod slunečníkem hovořit Luděk Strašák. Poslouchejte ve čtvrtek 3. listopadu v 9.30.

 

Slova naděje tentokrát přinesou úvahu o ctnosti střídmost. Relaci TWR naladíte ve čtvrtek 3. listopadu v 9.15.

 

Anglická Panna zdravotní sestrou v lázních Karlova Studánka – pořad s tímto titulem pro Vás připravil Antonín Žolnerčík z ostravského studia Hedvika. Do vysílání zařazujeme ve čtvrtek 3. listopadu ve 22.00.

 

V pátek 4. listopadu se redaktor TWR Miroslav Kubíček zamyslí nad věčností a nad smyslem života. Rýmování o životě zachytíte v 9.15.

 

„Milost a ospravedlnění“ – to je téma další části vzdělávacího cyklu Katechismus katolické církve. Uvádíme v pátek 4. listopadu v 9.30.

 

Kulatý stůl víry připravuje do pořadu Všimli jsme si Jaroslav Kratka. Vysíláme v pátek 4. listopadu v 16.00.

 

„Podnikatel vyznání křesťanského?“ Hostem Vlastimila Kolegara v pořadu Na sobotní frekvenci Proglasu bude Pavel Vimr z chomutovského sboru Církve bez hranic, který  se v rámci své služby věnuje především mužům, a to nejen byznysmenům. Rozhovor uslyšíte v sobotu 5. listopadu od 8.00.

 

V Knihovničce Proglasu Vám Marie Blažková přiblíží slavnou vzpomínkovou knihu Margarete Buber Neumannové, s názvem „Zajatkyní Stalina a Hitlera“. Vysíláme v neděli 6. listopadu ve 13.20.

 

„20. století očima sestry Marie“ – tak zní název nedělního pořadu Křesťan a svět, který vysíláme 6. listopadu v 1700. Nabídneme Vám rozhovor s řeholnicí ze společenství schönstattských sester Mariiných.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

V úterý 1. 11. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně,    ve středu 2. 11. v 18.00 z kostela Svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu, ve čtvrtek 3. 11. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 4. 11. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 6. 11. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

» TV Noe

Netradičně do Svaté země se můžete společně s televizí Noe vydat v pondělí 31.10. ve 20:00.

Noční univerzita nám tentokrát přinese duchovní přednášku "Naplňte džbány vodou" (Jan 2,7), kterou v rámci Katolické charismatické konference pronesl papežský kazatel P. Raniero Cantalamessa. Program můžete sledovat ve středu 2.11. ve 20:20.

K modlitbě nešpor na zahájení akademického roku papežských univerzit vysílané v přímém přenosu z Vatikánu se můžete přidat v pátek 4.11. v 17:30.

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1059×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka