Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Nejen o problémech a krizích v manželském životě

6. 11. 2011 9:40

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 7. do 13. listopadu 2011.


» Proglas

Velice rádi mluvíme o věcech, které se nám v životě podařily a velice neradi o těch, ve kterých jsme zklamali nebo minimálně přišli o iluze. Právě o těch druhých  bude příběh Aleny Smejkalové, který vám nabízíme v dalším pořadu TWR Stopy – svědectví o Božím jednání. Poslouchejte v pondělí 7. listopadu v 9.15.

 

Skladatel Petr Skoumal natočil velkou spoustu písniček pro děti, je také autorem znělek ke známým večerníčkům. Cvičil v mládí rád na klavír? Proč má tak dobrý vztah k Londýnu? I to se dozvíme v Barvínku.Vysíláme v úterý 8. listopadu v 16.00.

 

Pořad litoměřického studia naladíte v úterý 8. listopadu ve 22.00. Hostem bude P. Mirek Šimáček, zakladatel diecézního střediska mládeže v severočeských Příchovicích.

 

Svět na křídlech přilákal Václava Dvořáka. V magazínu Pod slunečníkem odkryjeme jeho vnímání světa z výšky. Naladíte ve čtvrtek 10. listopadu od 9.30.

 

Cyklus České nebe, vysílaný na Proglasu nepravidelně po tři roky, končí. Posledním světcem, kterého vám představíme, bude bl. Marie Restituta Kafková, brněnská rodačka. Její život skončil pod gilotinou za nacistické okupace Rakouska. Více se dozvíte ve čtvrtek 10. listopadu ve 22.00.

 

V pořadu Všimli jsme si v pátek 11. listopadu se věnujeme 100. výročí narození významného českého básníka, dramatika a překladatele Václava Renče. Hostem Hany Svanovské je Luisa Nováková, spisovatelka, literární vědkyně, a zároveň Renčova vnučka. Naladíte v 16.00.

 

V sobotu 12. listopadu uvedeme druhou část rozhovoru se salesiánem P. Petrem Pilerem. Pořad zaměřený na problémy a krize v manželském životě, na rozdíly mezi muži a ženami a na předpoklady úspěšného partnerského soužití naladíte v 17.00.

 

V Knihovničce vám Marie Blažková přiblíží slavnou vzpomínkovou knihu Margarete Buber Neumannové, nazvanou Zajatkyní Stalina a Hitlera. Vysíláme v neděli 13. listopadu ve 13.20.

 

Cimbálová muzika není jenom folklór – říkají členky cimbálové muziky Javořina Eva Gazdíková a Zuzana Ondřejová. Více uslyšíte v pořadu Křesťan a svět v neděli 13. listopadu v 17.00.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

V úterý 8. 11. v 18.00 ze studia Proglasu, ve čtvrtek 10. 11. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 11. 11. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 13. 11. v 9.00 z kostela sv. Augustina v Brně.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

Od starostí nastávajícího týdne si můžete společně s TV Noe odpočinout v pondělí 7.11. v 16:15 u Štúdia AHA!, slovenského magazínu pro mládež.

 

Ve středu 9.11. ve 22:00 můžete zhlédnout dokončení historického dokumentu Mussoliniho kariéra o muži, který vládl fašistické Itálii přes dvacet let.

 

O významu a poslání sv. Johanky z Arku se máte možnost více dozvědět ve čtvrtek 10.11. v 19:40 v rámci pořadu Poselství svatých.

 

Krásy Čech a Moravy vás v sobotu 12.11. v 14:20 zavedou tentokrát do malebného prostředí Národního parku Podyjí, do Vranova nad Dyjí.

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1115×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka