Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Skryté významy a symboly v mezilidské komunikaci

13. 11. 2011 9:35

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 14. do 20. listopadu 2011.


» Proglas

V pondělí 14. listopadu, kdy si mimo jiné připomínáme Den Bible, vás redaktorka Marie Blažková zve k poslechu Noční linky. Na téma „Písmo svaté v mém životě“ můžete spolu s ní diskutovat od 22.30.

 

Vychovávat hyperaktivní dítě není snadné. Jaký přístup a výchovný postoj zaujmout? O tom si budeme povídat v Kafemlýnku 15. listopadu v 9.30 s psycholožkou Lenkou Lacinovou a Petrou Škrdlíkovou z Centra pro rodinu a sociální péči v Brně.

 

Do Centra Oáza, které v Zábřehu provozuje místní charita, se podíváme spolu s Radkou Rozkovcovou v pořadu olomouckého studia. Vysíláme v úterý 15. listopadu ve 22.00.

 

Dalším účastníkem projektu Radia Proglas "Muzikanti, to sú chlapci!" je cimbálová muzika Friška z Kyjova. Folklorní okénko bude vysíláno živě z našeho studia ve středu 16. listopadu v 16.55.

 

Ve čtvrtek 17. listopadu od 9.30 uslyšíte rozhovor s Martinem Mejstříkem, jedním z organizátorů studentského hnutí, které se v roce 1989 podílelo na pádu komunistického režimu. Pořadem s titulem Martin Mejstřík a sametová vás provede Janet Prokešová.

 

Ve čtvrtek 17. listopadu zařazujeme do vysílání rozhovor s pomocným biskupem pražským, Mons. Václavem Malým. Řeč bude nejen o 17. listopadu 1989 a tom, co jeho událostem předcházelo, ale zjistíte také, jak Václav Malý vnímá polistopadový vývoj a současný stav naší společnosti. Dozvíme se též něco o jeho přátelství s bývalým prezidentem Václavem Havlem, ale především o jeho vztahu k Evangeliu a ke Kristu. Pořad s titulem Jaké to bylo, když se národ společně modlil Otčenáš, uvedeme v 16.00.

 

Jméno Jožka Ištvánek je pojmem mezi hudebníky a kapelami celého Slovácka - a nejen tam. V pořadu Hrajte, kapely! se posluchači seznámí s životem i prací tohoto vynikajícího hudebního pedagoga, jenž vychoval několik generací skvělých muzikantů. Vysíláme ve čtvrtek 17. listopadu v 16.55.

 

První přikázání křesťanského Desatera rozebírá P. Romuald Rob v Katechismu katolické církve. Výkladový cyklus zařazujeme v pátek 18. listopadu v 9.30.

 

Na počátku listopadu se uskutečnila další dokumentační cesta českých zástupců Papežských misijních děl – tentokrát směřovali do africké Zambie za místními seminaristy. O průběhu a celkovém přínosu cesty uslyšíte od jednoho ze členů výpravy – redaktora Proglasu Filipa Breindla. Poslouchejte pořad Všimli jsme si v pátek 18. listopadu v 16.00.

 

Oktávu, pořad zaostřený na klasickou hudbu, nabízíme v pátek 18. listopadu v 16.55. Téma Svatá Cecilie – patronka hudebníků připravila Jana Slimáčková.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

V úterý 15. 11. v 18.00 ze studia Proglasu, ve čtvrtek 17. 11. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 18. 11. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích – Čtyřech Dvorech, v neděli 20. 11. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

 

O symbolech a skrytých významech věcí v mezilidské komunikaci se můžete více dozvědět v pondělí 14.11. v 18:05 v osmém dílu cyklu pro mládež Po hladině, s názvem Film.


Slavnostní zahájení Festivalu dobrých zpráv z Ostravy můžete živě sledovat v úterý 15.11. v 17:00.


Svatý Vojtěch, první český Evropan - takový je název pořadu o svatém Vojtěchovi, prvním Čechovi, kterému se dostalo mezinárodního uznání. Můžete jej zhlédnout ve čtvrtek 17.11. ve 20:35.


TV Noe v přímém přenosu odvysílá také závěrečný ceremoniál na letišti v Cotonou, v rámci vysílání přenosů z návštěvy sv. Otce v Beninu. Dívejte se v neděli 20.11. v 16:00.

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1209×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka