Co se vysílá, co se píše, co se děje...

V čekárně před Božím královstvím

27. 11. 2011 7:20

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 28. listopadu do 4. prosince 2011.


» Proglas

Polský spisovatel Jan Dobraczyński se v románu Stín otce pokusil převyprávět příběh narození Ježíše Krista z pohledu jeho pěstouna sv. Josefa. Rekonstrukce jeho života i celého kulturního pozadí a napjaté atmosféry doby, v níž Židé očekávali příchod Mesiáše, je založena na biblických pramenech a původním literárním materiálu. Román Stín otce nově naladíte v rámci Čtení na pokračování – každý všední den v 11.05 a ve 21.30

 

Život víry z produkce TWR naladíte v pondělí 28. listopadu ve 22.00. O své komplikované cestě k Bohu vypráví Ondřej, který zblízka poznal buddhismus, hinduismus a dokonce satanismus.

 

Hosty pořadu Jak se vám líbí v úterý 29. listopadu budou maďarský kytarista Zsolt Benkő a zpěvačka Zsuzsa Garda. Společně hrají převzaté bluesové skladby a také vlastní repertoár na pomezí blues, soulu a rocku. Díky kytarovým efektům, které Benkő používá, je jejich zvuk velmi plné. Duo zahraje několik svých písní přímo ve studiu Proglasu. Zachytíte od 19.15.

 

Zástupci občanského sdružení PONS 21 zavítají do magazínu Pod slunečníkem ve čtvrtek 1. prosince. Hovoříme o mostu pro Indii, o lidských setkáních i o propojování klikatých cest. Do Indie můžete nahlédnout v 9.30.

 

Relaci Všimli jsme si v pátek 2. prosince připravuje Luděk Strašák. Za svým působením v Sekci pro mládež české biskupské konference se ohlédne P. Vítek Zatloukal. Zároveň přivítáme nastupujícího ředitele Sekce pro mládež P. Jana Balíka a podíváme se, jaké zajímavé akce čekají naši mládež v dalších letech. Poslouchejte v 16.00.

 

Advent je obdobím očekávání. Vedle těšení se na Vánoce, tedy oslavy narození malého Ježíška, je to období čekání na druhý Ježíšův příchod. Čekání může být plné napětí a nebo taky pořádně nudné. A nebo se také můžeme bát, protože Ježíšek už dávno vyrostl a dovede takové věci, jako vyhnat kupce z chrámu. Na koho to vlastně čekáme a proč tak dlouho? Asi to zcela v pořadu s názvem V čekárně před Božím královstvím zcela nevyřešíme, ale rozhodně se nad tím zamyslíme. Více prozradí redaktor Marek Chvával spolu se svým hostem, Michalem Umlaufem z olomoucké teologické fakulty v sobotu 3. prosince v 17.00.

 

V pořadu Knihovnička s datem 4. prosince uslyšíte Kateřinu Lachmanovou, členku ediční rady Karmelitánského nakladatelství. V pražském studiu Kristián s ní rozmlouval Pavel Smolek a vy se mimo jiné dozvíte nejen zajímavosti z produkce tohoto nakladatelství, ale i jak se modlí Anselm Grün nebo kdo to byl Serafim Sarovský. Více v neděli od 13.20.

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

V úterý 29. 11. v 18.00 ze studia Proglasu, ve středu 30.11. v 06.25 rorátní mše ze studia Proglasu, ve čtvrtek 1. 12. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 2. 12. v 18.00 z kostela sv. Augustina v Brně, v neděli 4. 12. v 9.00 z kostela Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě.

 

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe

Po hladině, cyklus pro mládež o symbolech v mezilidské komunikaci, ve kterém si  tentokrát  budeme povídat na téma Oheň, sledujte v pondělí 28.11. v 18:05.

V dalším díle Putování po evropských klášterech se podíváme do nizozemského trapistického kláštera v Berkel-Enschot. Dívejte se v úterý 29.11. ve 21:45.

V pátek 2. 12. ve 21:30 si můžeme připomenout poselství sv. Ignáce z Loyoly.

Pořad Náš dům v kosmu - ekologie a bioetika, kde se autor a průvodce Marek Orko Vácha bude tentokrát zabývat Darwinovou teorií, můžete sledovat v neděli 4. 12. ve 20:00.


Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 973×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka