Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Předvánoční úklid - pořádek zvenku i zevnitř

10. 12. 2011 19:46

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 12. do 18. prosince 2011.


» Proglas

 

Katecheze slouží Božímu slovu a také člověku, tím, že mu pomáhá na jeho cestě víry. Co je to ale víra?
O rozlišování víry na přirozenou, náboženskou a křesťanskou budeme hovořit ve vzdělávacím cyklu Katecheze v dějinách a současnosti. Poslouchejte v pondělí 12. prosince v 16 hodin.

 

V pondělí 12.prosince večer se můžete připojit ke kontaktnímu pořadu Noční linka – tentokrát ji připravuje náš ostravský redaktor Antonín Žolnerčík na téma Radostná příprava na Vánoce v tichu a usebrání. Od půl jedenácté večer se můžete připojit se svými zkušenostmi, názory či dotazy prostřednictvím telefonu či mailu.

 

Úterní magazín Kafemlýnek naladíte v 9.30. Adriana Růžičková uvažuje o předvánočním úklidu, dokonalých přípravách vánočních svátků i o tom, že úklid a pořádek zevnitř by nás měl zajímat stejně.

 

Jak se žije obyvatelům africké Zambie? To se dozvíte v dětském magazínu Barvínek. Vedoucí zpravodajství Proglasu, Filip Breindl, přijde vyprávět o letošní misijní a dokumentační výpravě Papežských misijních děl, která směřovala právě do této země. Mimo jiné také uslyšíte, jak probíhá duchovní formace tamních bohoslovců. Více v úterý 13. prosince v 16 hodin.

 

V pořadu litoměřického studia bude řeč o výstavě Zničené kostely severních Čech 1945-1989. Pozvání k mikrofonu přijal Tomáš Hlaváček ze Společnosti pro obnovu památek Úštěcka. Více informací přineseme v úterý 13. prosince ve 22.00.

 

Pořad z produkce studia Hedvika v Ostravě naladíte ve čtvrtek 15. prosince v deset hodin večer. P. Libor Botek z farnosti Ostrava – Hošťálkovice přemýšlí o adventu a o důležitosti niterného prožití přítomného okamžiku.

 

S lékařkou a psychoterapeutkou Ilonou Burdovou, autorkou řady knižních titulů, se setkáte v magazínu Pod slunečníkem. Zajímat nás bude věřící člověk ve vztazích, názorově pluralitní společnosti, v životních rolích, ve výhrách i prohrách. Vysíláme ve čtvrtek 15. prosince o půl desáté dopoledne.

 

Výklad pátého přikázání křesťanského Desatera nabídne cyklus Katechismu katolické církve v pátek 16. prosince v 9.30.

 

Relace Všimli jsme si přinese v nejbližším vydání Kulatý stůl víry. Věnovat se budeme připravovanému blahořečení P. Václava Drboly, popraveného v babickém procesu. Hostem bude postulátor kanonizačního procesu Mons. Karel Orlita a administrátor Jan Růžička, o své vzpomínky na P. Drbolu a P. Jana Bulu se podělí Mons. Josef Valerián. Poslouchejte v pátek 16. prosince v 16 hodin.

 

Soubor Třeboňští pištci založil v roce 1974 Václav Šimeček se svou ženou Milenou. Od té doby tato skupina hráčů na zobcové flétny odehrála přes tisíc koncertů. Nedávno Třeboňští pištci reprezentovali město Třeboň a celý Jihočeský kraj u Svatého stolce ve Vatikánu a papež Benedikt XVI. na jejich adresu prohlásil: „Hrají krásnou a inteligentní hudbu.“ Třeboňské pištce vám v pořadu Jak se vám líbí v pátek 16.prosince v 19.15 představí náš redaktor Petr Pospíšil.

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

V úterý 13. 12. v 18.00 ze studia Proglasu, ve čtvrtek 15. 12. v 18.00 z kostela sv. Augustina, v pátek 16. 12. v 18.00 z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech, v neděli 18. 12. v 9.00 z baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře v Příbrami.



Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe


V pondělí 12.12.  ve 20:00 můžete zhlédnout 36. díl pořadu Klapka s..., kde se tentokrát potkáme s českým klubem videoamatérů.

Sledujte misie z Tanzánie, projekt Děti Afriky. ŽIVĚ v úterý 13.12. ve 20:00.

V úterý 13.12. ve 21:40 se již tradičně také vydáváme na Putování po evropských klášterech. Dnešní díl nás zavede do belgického premonstrátského kláštera v Averbode.

Využijte příležitosti a potěšte své blízké netradičním dárkem. Nechtejte jim zahrát písničku na TV Noe v rámci pořadu Přejeme si... v neděli 18.12. od 19:40.

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1218×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka