Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Bol som mimo

15. 1. 2012 2:00

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 16. - 22. ledna 2012.


» Proglas


V cyklu Katecheze v dějinách a současnosti se budeme věnovat hlavním úkolům katecheze. Nejprve bude řeč o úkolu podporovat člověka na jeho cestě k obrácení. Pořad naladíte v pondělí 16. ledna v 16.00.

 

V úterý 17. ledna bude Kafemlýnek hledat cestu k dobře prožité neděli s dětmi. Pomůže nám v tom Kanaan a Cvrček s Nezbedou. Hostem Ireny Kintrové budou manželé Civínovi, kteří se starají o stránky pro děti KAtechezí NA NEděli a také vymýšlí přílohu pro nejmenší v časopise Nezbeda. Poslouchejte od 9.30.

 

Jak probíhá duchovní služba ve fakultní nemocnici Olomouc, se dozvíte v pořadu studia Radim v úterý 17. ledna ve 22.00. Pozvání přijal koordinátor duchovní služby P. Bohumír Vitásek a pastorační asistentka Marta Hošťálková.

 

Projekt Praga - Haiti poskytuje dlouhodobou pomoc obyvatelům Haiti. Zajišťuje zdroje pitné vody v nejméně dostupných oblastech a nabízí práci místním lidem. Projekt představí Vojtěch Jurásek a Jiří Kučera v Magdazínu ve středu 18. ledna v 9.30.

 

Dalším účastníkem projektu Radia Proglas "Muzikanti, to sú chlapci!" je dětská cimbálová muzika Pramínky z Kopřivnice. Budou pro vás hrát v živém vysílání Folklorního okénka ve středu 18. ledna v 16.55.

 

Cestami, kterými kráčel také svatý Pavel, nás provede moderátor Roberto Scavino. Zastavte se „Pod slunečníkem“ s podtitulem Tam, kde kráčel apoštol! ve čtvrtek 19. ledna od 9.30.

 

Krojovaná dechová hudba Vacenovjáci vznikla v roce 1976 jako mládežnický orchestr „Radostné mládí“. Sídlo kapely je obec Vacenovice ležící na jižní Moravě v okrese Hodonín. Medailon Vacenovjáků přineseme v týdeníku Hrajte, kapely! ve čtvrtek 19. ledna v 16.55.

 

Historii i současnost severomoravského města Bohumín představí pořad ostravského studia ve čtvrtek 19. ledna ve 22.00. Hovoří předseda občanského sdružení Přátel bohumínské historie Jan Teister.

 

Dne 27. ledna 1945 byl sovětskou armádou osvobozen koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim. V pořadu Všimli jsme si přinášíme osobní svědectví paní Hany Tvrské z Českých Budějovic, která pobyt v Osvětimi přežila. Poslouchejte v pátek 20. ledna v 16.00. Druhou část rozhovoru nabídneme o týden později 27. ledna ve stejném čase.

 

Nové album violisty Brněnské filharmonie Karla Plocka představí týdeník Oktáva v pátek 20. ledna v 16.55.

 

V sobotu 21. ledna uslyšíte v Barvínku reprízu rozhovoru s P. Pavlem Gáborem, který pracoval na Vatikánské observatoři. Povídání o vědě, víře a vesmíru naladíte v 9.30.

 

V neděli 15. ledna ve 14.00 vybíráme pohádkové vyprávění z knížky Jana Bárty Příběhy pro Nový rok. Nedělní pohádka je určena nejen nejmenším posluchačům, ale i všem duchem mladým.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 17. ledna v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu, ve středu 18. ledna z kostela Nanebevzetí Panny Marie na Svaté hoře v Příbrami, ve čtvrtek 19. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 20. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 22. prosince v 9.00 mši svatou z kostela sv. Tomáše v Brně.


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe


Po hladině, cyklus pro mladé o symbolech v mezilidské komunikaci. Tématem 17. dílu je vzduch jako prostředí, které nás obklopuje. I vzduch je symbolem, jehož některé významy stojí za pozornost. Sledujte v pondělí 16. ledna v 18:00.



Jak vypadá cesta ze závislosti k novému životu? Dívejte se v úterý 17. ledna ve 20:00 na Bol som mimo, diskuzi s lidmi, kteří tuto cestu nalezli. Vysíláno ŽIVĚ.

 

Prosazuje naše společnost a církve dostatečně ekologické myšlení? I tuto otázku si položíme v dalším díle pořadu Náš dům v kosmu - ekologie a bioetika s autorem a průvodcem Markem Orko Váchou. Sledujte v neděli 22. ledna v 20:00.

 

Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1018×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka