Co se vysílá, co se píše, co se děje...

Konečná stanice?

22. 1. 2012 5:59

Z programové nabídky Radia Proglas a TV Noe v týdnu od 23. do 29. ledna 2012.


» Proglas


Od pondělí 23. ledna otevřeme v rámci Čtení na pokračování román Guerrina Ermacory Hlas kamenů. Příběh se odehrává v době raného křesťanství, vypráví o mladém muži Pafnuciovi, který se stává  jedním z  pouštních otců – prvních křesťanských poustevníků. Poslouchejte každý všední den v 11.05 a ve 21.30.

 

Relaci TWR Stopy – svědectví o Božím jednání uslyšíte v pondělí 23. ledna v 9.15. Ilona Komárková bude povídat o člověku, který velmi významně ovlivnil její cestu k víře.

 

Katecheze má za úkol uvádět k modlitbě, ke křesťanské angažovanosti a také k životu ve společenství. Bez společenství by nemohla katecheze vůbec fungovat. Jak tento pojem chápe katechetika, uslyšíte v pondělí 23. ledna v 16.00 v rámci cyklu Katecheze v dějinách a současnosti.

 

V pondělí 23. ledna se v cyklu Dotýkání světla věnujeme historii pražské arcidiecéze. Hostem bude profesorka Zdeňka Hledíková, působící na Katedře pomocných věd historických a archívního studia na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Poslouchejte ve 22.00.

 

Spadnout z koně aneb obrácení – to je téma, které pro svou Noční linku zvolila Marie Blažková. Kontaktní pořad vysíláme v pondělí 23. ledna od 22.30.

 

Darryl Jones je americký baskytarista, který v minulosti doprovázel například trumpetistu Milese Davise nebo zpěváka Stinga. Od roku 1993 působí v kapele Rolling Stones. O těchto i dalších aktivitách budeme s Darrylem Jonesem hovořit v pořadu Jak se vám líbí v úterý 24. ledna v 19.15.

 

Publicistka Helena Bretfeldová představí ve Folklorním okénku čtyřdiskový soubor Antologie moravské lidové hudby. Jeho jednotlivé díly jsou doplněny legendou a bookletem s nástinem hudební historie konkrétního regionu. Více se dozvíte ve středu 25. ledna v 16.55.

 

Do magazínu Pod slunečníkem jsme pozvali výtvarnici z Rožnova pod Radhoštěm Ludmilu Vaškovou. Vedle knižních ilustrací vznikají po jejíma rukama také keramické výrobky inspirované lidovými motivy. S poetikou této výtvarnice a keramičky se setkáte ve čtvrtek 26. ledna v 9.30.

 

V době plesů a bálů opakujeme pořad Hrajte, kapely! z roku 2008. Poslechnete si taneční a koncertní melodie v podání dechových orchestrů - slovenské Drietomanky, moravské Mistříňanky, Zdounečanky a dalších. Nalaďte si pořad pro milovníky dechovky ve čtvrtek 26. ledna v 16.55.

 

Konečná stanice? Tento titul nese pořad Kateřiny Štěpánkové z pražského studia. Jejím hostem je Martin Pachner, lékař z hematologicko-onologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni. Vysíláme ve čtvrtek 26. ledna ve 22.00.

 

Rýmování o životě z produkce TWR vysíláme v pátek 27. ledna v 9.15. Miroslav Kubíček uvažuje o náročnosti, povinnosti, odpovědnosti – ale také o svobodě a trpělivosti.

 

Dne 27. ledna 1945 byl sovětskou armádou osvobozen koncentrační a vyhlazovací tábor Osvětim. V pořadu Všimli jsme si přinášíme druhou část osobního svědectví paní Hany Tvrské z Českých Budějovic, která pobyt v Osvětimi přežila. Poslouchejte v pátek 27. ledna v 16.00.

 

Oktáva, týdeník věnovaný klasické hudbě, v pátek 27. ledna v 16.55 představí komorní soubor Guarneri Trio Prague. S jeho mluvčím a violoncellistou Markem Jerie bude hovořit Pavel Smolek.

 

Týdeník Slyšte, lidé! se bude věnovat novinkám českých kytaristů. Představíme si loňská alba Radka Hlávky, Miloše Makovského, uslyšíte také Lenku Filipovou, Vojtěcha Jindru a Michala Pavlíčka. Více v premiéře v sobotu 28. ledna v 19.15, opakujeme v úterý 31. ledna v 16.55.

 

V Knihovničce Proglasu představíme Jaltský a konstantinopolský deník velkého pravoslavného teologa Sergeje Bulgakova. Naladíte v neděli 29. ledna ve 13.20.

 

Relaci Křesťan a svět uslyšíte v neděli 29. ledna v 17.00. O svém vztahu ke gregoriánskému chorálu, ale především k Bohu bude hovořit Josef Gerbrich, zakladatel a vedoucí Svatomichalské gregoriánské scholy.

 

 

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 24. ledna v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu, ve středu 25. ledna z kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu, ve čtvrtek 26. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně, v pátek 27. ledna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích - Čtyřech Dvorech, v neděli 29. prosince v 9.00 mši svatou z kostela sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci.


Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.

 

» TV Noe



Ve 119. vydání pořadu Na koberečku TV Noe přivítá historika Vojtěcha Vlčka. Sledujte v pondělí 23. ledna ve 21:00.


Dívejte se v úterý 24. ledna ve 20:00 na pravidelný dokumentární seriál Putování po evropských klášterech. Tentokrát se společně podíváme do Belgie, do kláštera v Zevenkerken.


Ve středu 25. ledna končí Týden modliteb za jednotu křesťanů. Sledujte v 17:30 v přímém přenosu nešpory z Baziliky sv. Pavla za hradbami v Římě na zakončení tohoto týdne.


Vysílání TV Noe je možné sledovat on-line. Více informací, podrobný program a pozvánky na akce najdete na internetové adrese www.tvnoe.cz.

Zobrazeno 1085×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka